18 °C Argos, GR
17 Οκτωβρίου 2021

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Υψηλός κίνδυνος έξαρσης του Covid στην Ευρώπη το φθινόπωρο

Οι μολύνσεις Covid-19, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά ο κίνδυνος μιας θανατηφόρας αναζωπύρωσης το φθινόπωρο παραμένει υψηλός καθώς οι κοινωνίες ανοίγουν και οι πιο μεταδοτικές παραλλαγές εξαπλώνονται, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Προτρέποντας τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις να επιδείξουν «προσοχή και κοινή λογική» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλουζ, δήλωσε ότι η μετάδοση στην κοινότητα είναι ακόμη ευρεία και θα συνεχιστεί καθώς τα ταξίδια και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις αυξάνονται.

«Έχουμε ξαναβρεθεί εδώ», είπε ο Κλουζ. «Το περασμένο καλοκαίρι, τα περιστατικά αυξήθηκαν σταδιακά σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και μετά μετακινήθηκαν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, οδηγώντας σε καταστροφική απώλεια ζωής το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2020. Ας μην κάνουμε ξανά αυτό το λάθος».

Ανώτερος υπάλληλος έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι η παραλλαγή Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Είπε: «Δεν είναι ακόμη διαδεδομένη στην ευρωπαϊκή περιοχή, αλλά σε ορισμένες χώρες έχει ήδη εκτοπίσει την κυρίαρχη παραλλαγή Άλφα».

«Έχουμε δει πολύ σημαντικές ενδείξεις για σημαντικά υψηλότερη μεταδοτικότητα, έχουμε δει ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας και έχουμε δει κάποια στοιχεία για διαφυγή του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά μετά από μία μόνο δόση εμβολίου. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό ενέχει σημαντικό κίνδυνο όσον αφορά τη μετάδοση».

Μία νέα εκστρατεία του ΠΟΥ, το Summer Sense, είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να «απολαύσουν το καλοκαίρι, αλλά με ασφάλεια… Αν θέλετε να ταξιδέψετε, σκεφτείτε την ανάγκη. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε, κάντε το με ασφάλεια». Οι κυβερνήσεις πρέπει «να κάνουν χρήση της καλύτερης επιδημιολογικής κατάστασης για να αυξήσουν περαιτέρω τα τεστ, την ανίχνευση και τη χωρητικότητα των νοσοκομείων. Μάθετε τα μαθήματα από τον προηγούμενο χρόνο».

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ενώ η Ευρώπη εμβολιάστηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό, με το 30% των ανθρώπων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 17% να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η κάλυψη «δεν είναι ακόμη επαρκής για να προστατέψει την περιοχή από την επανεμφάνιση» και «πολλοί ευάλωτοι πληθυσμοί άνω των 60 ετών παραμένουν απροστάτευτοι».

Πηγή: The Guardian

Περισσότερα Άρθρα

Εξαγωγές  εσπεριδοειδών από την Αργολίδα

  Διευκρινίσεις σχετικά με τις εξαγωγές εσπεριδοειδών από την Αργολίδα, έδωσε σήμερα ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ποιοτικού και Φοιτ/κού ελέγχου της Δ/νσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής ΠΕ Αργολίδας, Γεωπόνος Δημήτριος Δήμου, που ανέφερε ότι: Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Επειδή  γινόμαστε  αποδέκτες ερωτημάτων σχετικά με το «πως πήγαν και πως […]

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ : 131η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Κίο

Σας καλούμε στην 131η τακτική εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 από τις 5:00 έως τις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται παράλληλα ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το […]

Follow by Email