14 °C Argos, GR
26 Οκτωβρίου 2021

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη και επέδωσε βραβεία, σε τελετή στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που διεξάγεται από τις 4 έως και τις 6 Οκτωβρίου στην ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού.

Η υποδοχή του κ.Παυλόπουλου έγινε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο και τον Καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη, ενώ η τελετή απόδοσης των βραβείων έγινε στον Προμαχώνα Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού αυτού Δικαστηρίου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, κατά την προεδρία του κ. Σισιλιάνου, το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα υπερασπισθεί, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, τόσο αναφορικά με την προστασία της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, όσο και τα Δικαιώματα που αφορούν το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου και, άρα, την θωράκιση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής.

 

Υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πεδίο της έννομης τάξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπάρχει σήμερα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κενό, ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

«Κάτι που, δυστυχώς, σημαίνει ότι για το Συμβούλιο της Ευρώπης το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου παραμένει, ακόμη, στο επίπεδο απλών κατευθυντηρίων γραμμών, δίχως επαρκή κανονιστική θωράκιση και, δυστυχώς, δίχως επαρκείς κυρωτικούς μηχανισμούς δικαιοδοτικού χαρακτήρα, σε περίπτωση παραβίασης των Δικαιωμάτων, τα οποία ο ως άνω Χάρτης θεσμοθετεί» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος .

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Βραβείου «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Κωστούρο, η ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Αυγουστόπουλο, η παρουσίαση του τιμωμένου από τον Καθηγητή κ. Σ. Περράκη και η επίδοση του βραβείου «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Καθηγητή κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση του Αριστείου «Ιωάννης Α.Καποδίστριας» για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, η ανάγνωση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρο Αυγουστόπουλο και η παρουσίαση των τιμωμένων από τον Καθηγητή κ. Σ. Περράκη.

 

Η επίδοση του Αριστείου «Ιωάννης Α.Καποδίστριας», για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε στους Καθηγητές κ.κ. Ιωάννη Μεταξά, Δημήτριο Νανόπουλο και Ιωάννη Πανούση.

Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες του Διεθνούς Δικαίου, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Ε. Βενιζέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος αθλητισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γ. Μαντζούνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πολλοί άλλοι.

Ακολούθησε τιμητική απονομή από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συναυλία του Γιώργου Κουρουπού και δεξίωση παρατιθέμενη από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων στο Μπαλκόνι του Παλαμηδιού.

Περισσότερα Άρθρα

Διομήδης: Πάντα στο πλευρό μας ο Δημήτρης Καμπόσος

«Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος κάνει για μια ακόμα φορά πράξη τις δηλώσεις του για στήριξη του Διομήδη εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα rapid tests για τον εβδομαδιαίο έλεγχο παικτών-προπονητών, απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των προπονήσεων σε αναμονή για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος. Σε μια χρονιά που ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πλήττεται σκληρά από την παρατεταμένη […]

Το Υπουργείο Μεταφορών για τις μετακινήσεις εκτός νομού: 50% σε τρένα και ΚΤΕΛ μέχρι 31 Μαΐου

Με αφορμή την μετακίνηση εκτός νομού, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι μετακινήσεις διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις […]

Follow by Email