22 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

Πάτρα: Ο εθισμός στα υπνωτικά οδήγησε καθηγήτρια Πανεπιστημίου σε πλαστογραφία

Με την κατηγορία της πλαστογραφίας βρέθηκε μία γυναίκα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, καθώς είχε στην κατοχή της τεράστια ποσότητα φαρμάκων την οποία εξασφάλισε με πλαστογραφημένες συνταγές. Πολλές από αυτές ήταν γραμμένες σε ανύπαρκτα ονόματα, ενώ κατάφερε να προμηθεύεται φάρμακα με αυτό τον τρόπο για εννέα περίπου χρόνια (από το 2001- 2009).

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξης και οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας, όπου έμεινε μέχρι το 2015. Σύμφωνα όμως με την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου απαλλάχθηκε καθώς δέχθηκε ότι η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που βρέθηκε στην κατοχή της, ήταν για ίδιαν χρήση.

Μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο έκανε λόγο για μία γυναίκα την οποία είχε διαλύσει ψυχικά ο στρατιωτικός πατέρας της, καθώς η κατηγορούμενη ζούσε κάτω από τις εντολές του.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία γυναίκα με οικονομική επιφάνεια που εργαζόταν ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι δικηγόρος και βρισκόταν στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη μετά τον θάνατο των γονιών της, έμεινε μόνη και “χάθηκε” στον κόσμο της. Διηγήθηκε μάλιστα και κάποια περιστατικά που έδειχναν ότι αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα. «Φοβόταν ότι θα μείνει χωρίς φάρμακα και ήθελε να τα έχει μαζί της» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει πλαστογραφήσει τις συνταγές με δόλιο σκοπό ή για οικονομικό κέρδος.

Η ίδια η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στο συμβάν, που σύμφωνα με όσα είπε, ήταν η αρχή για την τραγική της κατάληξη και η αιτία που δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν.

«Ο πατέρας μου, την σφαλιάρα την είχε ψωμοτύρι. Χτυπούσε την μητέρα μου και εγώ έκανα τον διαιτητή. Έμπαινα μπροστά. Μία φορά έδεσε το κεφάλι της με ένα ύφασμα και την χτυπούσε στον τοίχο. Αυτό δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω. Δεν ήθελα να υπάρχω. Πήγα σε ψυχαναλύτρια από την οποία ζήτησα βοήθεια και μου έδωσε φάρμακα. Στην αρχή παίρνεις 2, μετά 5. Μετά 15. Τόσα χρειαζόμουν κάθε μέρα. Τα έκρυβα παντού για να είμαι σίγουρη ότι θα έχω πάντα. Ότι δε θα ξεμείνω. Δεν έκρυβα τα υπνωτικά μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και στο γραφείο μου.

Εάν εθιστείς, έχεις ανάγκη για όλο και περισσότερα. Ποτέ δε σκέφτηκα να δώσω φάρμακα αλλού. Έκανα να κοιμηθώ 90-100 ώρες. Τα είχα ανάγκη» ανέφερε η κατηγορούμενη.

Όπως ανέφερε, ακόμα και όταν βρισκόταν στην φυλακή, χρειαζόταν προκειμένου να κοιμηθεί 6 εξάρια υπνωτικά χάπια. Σήμερα βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και όπως εξήγησε, παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια, έχει βοήθεια από κοινωνική λειτουργό και Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

«Είναι ευχάριστο να παλεύεις και να επανέρχεσαι» δήλωσε στο τέλος της απολογίας της.

Πηγή: thebest.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας

Συνάδελφοι, Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας και τα Σωματεία Μέλη του, σας ενημερώνουμε  ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ 4/11/19 και ώρες 10 πρωί έως 9 βράδυ, θα είναι στο Κέντρο μας, Νομικοί Σύμβουλοι, Εργατολόγοι, που θα καταγράψουν ότι εργασιακό, συνταξιοδοτικό κλπ ζήτημα, πρόβλημα έχετε. Μπορούν να προσέλθουν ασφαλισμένοι του πρώην ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, Δημοσίου , σήμερα Ε.Φ.ΚΑ […]

Εξετάζεται η αναστολή πτήσεων από Βρετανία προς Ελλάδα – Έκτακτα μέτρα αποφασίζει και η Ε.Ε.

Την αναστολή των πτήσεων από Βρετανία θα εξετάσουν σήμερα Δευτέρα τα αρμόδια όργανα μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένου στελέχους του Covid-19 σε αυτή τη χώρα, εν αναμονή αποφάσεων της Ε.Ε. για ενιαία διαχείριση του νέου φαινομένου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να διακοπούν τα αεροπορικά δρομολόγια από Βρετανία προς Ελλάδα, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας Ακολούθησε τα […]

Follow by Email