15 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2021

Πέτσας: Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν σύνορα και αυστηροποιούνται οι έλεγχοι

Νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Στο μεταξύ ολόκληρη η Ευρώπη κι όχι μόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το νέο πιο ισχυρό και πιο επικίνδυνο κύμα κορονοϊού. Σε πολλά κράτη παρά τα περιοριστικά μέτρα οι καμπύλες κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων αποδεικνύονται άκαμπτες. Σε κάποια κράτη τα συστήματα υγείας φθάνουν στα όριά τους και σε άλλα δηλώνουν το τέλος της αντοχής τους».

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας πως «η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown»

 

Τα νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας, «στην Ελβετία για παράδειγμα, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό έχουν καταληφθεί και η αρμόδια υπηρεσία της χώρας, μ’ ένα απ’ τα πιο σύγχρονα και ισχυρά συστήματα υγείας στον κόσμο λέει στους πολίτες ότι δεν μπορεί να τους περιθάλψει στις ΜΕΘ. Στη Γερμανία αυστηροποιείται ακόμη περισσότερο το πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Στην Πορτογαλία, η υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το σημερινό επίπεδο διασποράς θα έχει δυσμενείς συνέπειες στο σύστημα υγείας».

Και υπογράμμισε: «Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα»:

  1. Αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από αύριο, στις 06:00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.

  1. Αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας».

Περισσότερα Άρθρα

Τηρούμε τα μέτρα, συνεχίζουμε ασφαλείς!

Οι πρώτες ώρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του δευτέρου κύματος του κορονοϊού, έχουν ήδη περάσει. Η εικόνα που έχουμε, ως προς την τήρηση των μέτρων είναι θετική και προτρέπουμε άπαντες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή τους για όσο κρίνεται απαραίτητο από την Πολιτεία. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google […]

Αναστολή λειτουργίας τμήματος του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης

1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης : Προσωρινή αναστολή λειτουργίας  Από την Δ/νση Δ.Ε Αρκαδίας ανακοινώνεται η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του τμήματος Β4 Γενικής Παιδείας και του τμήματος του Β΄ Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Τριπόλεως (κωδ. Σχολείου 0340060) από 09.02.2021 έως και 22.02.2021 λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μαθητή του σχολείου. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο […]

Follow by Email