24 °C Argos, GR
21 Σεπτεμβρίου 2021

Πασχαλινό τραπέζι με δύο οικογένειες

Άλλο ένα διαφορετικό Πάσχα καλούμαστε να γιορτάσουμε και φέτος με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα να μας υπενθυμίζει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε ειδικά σήμερα που θα ψήσουμε τον οβελία μαζί με συγγενείς και φίλους.

Σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ανήμερα του Πάσχα, οι οικοδεσπότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσοι βρεθούν σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να είναι έως 9 άτομα, ενώ όσοι συγκεντρωθούν σε εξωτερικό χώρο, μπορούν να είναι έως 12 άτομα. Δηλαδή, μέχρι δύο οικογένειες, όπως έγινε και πέρυσι.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που διατηρούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, επιτρέπει τη συγκέντρωση ατόμων σε αυλές και μπαλκόνια. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν για σήμερα τη χρήση των self test τα οποία είναι προσβάσιμα σε όλους έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια για όσους θα παρευρεθούν στο γιορτινό τραπέζι. Όπως έχει αναφέρει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, δεν πρέπει να καταργήσουμε τελείως την «κοινωνική φούσκα» μας.

Η μετακίνηση σήμερα γίνεται υποχρεωτικά με την αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», ενώ μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 22:00 μέχρι τις 5:00. Από αύριο Δευτέρα, ημέρα της επαναλειτουργίας της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις 23:00.

Επίσης, σήμερα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, όχι όμως και η μετακίνηση εκτός νομού. Γι΄αυτό και οι έλεγχοι στους δρόμους και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα θα είναι εντατικοί, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, ενώ θα συνεχιστούν κανονικά από τη Δευτέρα του Πάσχα. Ήδη χθες άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 45-49, με την ανταπόκριση να είναι εντυπωσιακή, όπως ήταν και με τους 30-39 και 40-44.

Εστίαση: Τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει ξανά

Με ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, χωρίς μουσική και τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους, θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα, 3 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης.

Συγκεκριμένα, για τη νέα ΚΥΑ τα καταστήματα εστίασης δηλαδή εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering [πλην φοιτητικών εστιατορίων] προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι εξής επιχειρήσεις: Όσες διαθέτουν αποκλειστικά ανοικτό υπαίθριο χώρο, χωρίς μουσική και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Άγιος Φλώρος

Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας. Η μνήμη του εορτάζεται μαζί με του δίδυμου αδελφού του Λαύρου στις 18 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Φλώρος και η Φλώρα. Ο Φλώρος μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Λαύρο κατάγονταν από την Κωνσταντινούπολη και ασκούσαν το επάγγελμα του λιθοξόου στα Ουλπιανά της Δαρδανίας (σημερινό Λάπλιε Σέλο Κοσσυφοπεδίου). Ο […]

Γιορτάζει η Τριχερούσα στη Νέα Κίο

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, είναι ἡ εορτή της Παναγίας της επονομαζόμενης «Τριχερούσης» ἤ «Κουκουζέλισσας» και τιμάται ἡ θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης, ἡ οποία εχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κιο της Μικράς Ασίας και φυλάσσεται εις τον Ενοριακό Ιερό Ναό «Θεομάνας» Νέας Κίου. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 και ώρα […]

Follow by Email