27 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2021

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ενημερωτική εκδήλωση στο Παράλιο Άστρος για τον αλιευτικό τουρισμό

Ξεκίνησε η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσον αφορά στον αλιευτικό τουρισμό, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται χθες Κυριακή, 16 Μαΐου, στο Παράλιο Άστρος, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου “Astros Beach” με την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Στη διάρκειά της αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς.

Σημαντική ήταν στην χθεσινή εκδήλωση -την διοργάνωση της οποίας είχε το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα- η παρουσία της αλιευτικής κοινότητας της περιοχής καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Στόχος της καμπάνιας -η οποία στη διάρκεια του τρέχοντα μήνα θα συνεχιστεί σε περιοχές του Αργολικού Κόλπου και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι (21 Μαΐου), το Ναύπλιο (22 Μαΐου) και το Τολό (23 Μαΐου)- είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, όσο και το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Στην χθεσινή εκδήλωση μίλησαν, ο Γώργος Λουρδής συνιδρυτής και συνεργάτης του Fishing Trips με θέμα “Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα” και η Χριστίνα Καλαθά διευθύντρια του Ενδιάμεσου Φορεά Αλιείας του Δικτύου Συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με θέμα “Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της “Πάρνωνας” Α.Ε. Μαρίνης Μπερέτσος παρουσίασε το σχέδιο της 1ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτιών περιοχών” που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Λιμεναρχείων Ναυπλίου και Παραλίου Αστρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 271 3 610171, email: tourismos@arcadia.gr) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 275 70 22807, email: info@parnonas.gr), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός: Ποια είναι η πορεία της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου και αν θα παραταθεί η σχετική προθεσμία

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη ΒουλήΕρώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη με θέμα την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Σε συνέχεια […]

Νέος κύκλος μαθημάτων του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, αρχίζει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (επιπλέον 8 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών) στις 09 Απριλίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία μας, ΤΣΩΚΡΗ 63 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ και Γ.ΜΗΝΑΙΟΥ […]

Follow by Email