27 °C Argos, GR
23 Ιουνίου 2021

Περιφερειακοί σύμβουλοι ζητάνε έκτακτη σύγκλιση του ΠΕ.ΣΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Εμείς οι 21 Περιφερειακοί Σύμβουλοι καταθέσαμε χθες αίτηση σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη διαδικασία των υπογραφών για να συζητήσουμε το θέμα:   

«Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ» διότι κατά την διάρκεια της συζήτησης περί της έγκρισης ή όχι από το περιφερειακό συμβούλιο της Μ.Π.Ε περί κατασκευής του εργοστασίου της εταιρείας FARGECO Ελλάς ΕΠΕ στο Αθήναιο  Αρκαδίας, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και ο Περιφερειάρχης απέκρυψαν από το ΠεΣυΠ ότι είχε ήδη εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση η κατασκευή του ανωτέρω εργοστασίου. Κατά συνέπεια και μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 4.6.2021, αποκαλύφτηκε ό,τι η αρνητική απόφαση η οποία ελήφθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα 7.6.2021, είναι απολύτως κενού περιεχομένου.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε τη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26.5.2021, όπου η έγκριση ή μη των όρων της συγκεκριμένης Μ.Π.Ε.,  ήταν το υπ’ αριθμ. (4) θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Επειδή η μεγάλη καθυστέρηση της ένταξης του θέματος  προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ενδεικτική, με δεδομένο ό,τι το αρμόδιο τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας  της Π.Ε. Αρκαδίας είχε αποστείλει από τις αρχές Απριλίου τη συγκεκριμένη Μ.Π.Ε. στη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρ. πρωτ. εισερχομένου (ΙΡΙΔΑ) – 89117/2.4.2021 & 116569/23.4.2021) και ενώ πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι κατά την τοποθέτηση τους είχαν επισημάνει τον κίνδυνο της λήξης προθεσμίας για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχε ζητηθεί από τον κ.Πρόεδρο να αποστείλει σχετικό έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έτσι ώστε να μην ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, πριν τη λήψη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, ως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις αλλά και από τον εμπαιγμό τόσο του κ. Προέδρου όσο και από την «αφωνία» του κου Περιφερειάρχη ,  πιθανώς ουδέποτε εστάλη γεγονός που ίσως συνιστά  παράβαση καθηκόντων.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και επειδή η εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας στη θέση «ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣΤΑ» Τ.Κ. Αθήναιου του Δ. Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας επιφέρει τεράστια ζημία πρωτίστως στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  και κατά συνέπεια στην ποιότητα ζωής των πολιτών και προφανώς είναι απέναντι στο Δημόσιο συμφέρον,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π,

Συνυπογράψαμε μετά από πρόταση της συναδέλφου Δήμητρας Λυμπεροπούλου την αίτηση να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ ώστε να συζητηθεί  το παραπάνω άκρως σοβαρό θέμα.»

Οι υπογράφοντες 

Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

 1. Λυμπεροπούλου Δήμητρα
 2. Κάτσαρης Παναγιώτης
 3. Δρούγκας Δημοσθένης
 4. Πετράκος Αθανάσιος
 5. Μπουντρούκας Ιωάννης
 6. Γκιλίτσης Νικόλαος – Κωνσταντίνος
 7. Καρούζος Χρήστος
 8. Δημητρακοπούλου Ευγενία
 9. Πουλοκέφαλος Γεώργιος
 10. Δέδες Γεώργιος
 11. Μποζίκης Αναστάσιος
 12. Καρσιώτης Χρήστος
 13. Βεργινάδη Μαρία
 14. Σπυριδάκου Μαργαρίτα
 15. Λυμπέρης Αντώνιος
 16. Γιαννακούρας Ευάγγελος
 17. Ρουμελιώτης Γεώργιος
 18. Παπαντωνίου – Κορώνη Κλημεντίνη
 19. Πετρίτσης Γεώργιος
 20. Νικολάκου Κωνσταντίνα
 21. Μπούζα – Κωνσταντέλου Αντωνία

 

 

 

 

 

 

.

 

Περισσότερα Άρθρα

Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων και του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων

Για τα αιτήματα διασφάλισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων ενημέρωσαν τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου κ. Χαρά Καφαντάρη, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Συρίγο και Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων και μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Νίκος Μπόκαρης, καθώς επίσης ο […]

Επίσκεψη Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους έκανε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Και με την παρουσία της ίδιας της Υπουργού σηματοδοτήθηκε η έναρξη ενός πολύ σημαντικού έργου για το Άργος, την Αργολίδα και την Πελοπόννησο. Ικανοποιούνται επιτέλους οι προσπάθειες του Δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου και της δημοτικής του αρχής που εντατικά και με […]

Follow by Email