27 °C Argos, GR
23 Ιουλίου 2021

Ποινή φυλάκισης στη 19χρονη Βρετανίδα για ψευδή καταγγελία βιασμού στην Κύπρο

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία, σύμφωνα με το την απόφαση του δικαστή, κατέθεσε ψευδώς ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς και προκάλεσε δημόσια βλάβη και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Έξω από το δικαστήριο επικράτησε αναβρασμός, με δεκάδες γυναίκες και άνδρες να διαδηλώνουν υπέρ της 19χρονης Βρετανίδας.

 

Σύμφωνα με το philenews, στην απόφασή του για την ποινή, ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου μίλησε για δεύτερη ευκαιρία στη 19χρονη και έλαβε υπόψιν το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το ακαδημαϊκό έτος που έχασε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης η 19χρονη ξέσπασε σε λυγμούς και έπειτα αποσύρθηκε σε αίθουσα του δικαστηρίου με τη μητέρα και τους δικηγόρους της. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα κιόλας θα αποχωρήσει από την Κύπρο.

 

Σύμφωνα με την 70σέλιδη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, η 19χρονη δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο. Παρόλα όσα μεταδίδονται από τα βρετανικά ΜΜΕ, ο επαρχιακός δικαστής Μ. Παπαθανασίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη υπέπεσε σε ουσιαστικές αντιφάσεις, κάτι που συνεπάγεται και αναξιοπιστία της υπεράσπισής της.

Το δικαστήριο, εξέδωσε την απόφασή του στις 30 Δεκεμβρίου και εν μέσω μεγάλων διαστάσεων που έλαβε η υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας, με τις αντιδράσεις να φτάνουν και από το ίδιο το βρετανικό Φόρειν Όφις.

Πριν την επιβολή ποινής, η υπεράσπιση της 19χρονης εξέταζε τόσο την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, όσο και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

 

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία υπεράσπισης της 19χρονης Βρετανίδας. Δεκάδες γυναίκες από το «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών» διαδήλωσαν έντονα προς υπεράσπιση της κατηγορούμενης. Παρούσα είναι και η βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά.

 

Τη διαδήλωση στήριξε και πλήθος ακτιβιστριών που έφθασαν από το Ισραήλ και εκφράζονται υπέρ της 19χρονης Βρετανίδας.

Στον χώρο βρίσκεται ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, ενώ η αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου ήταν κατάμεστη από Κύπριους και ξένους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Περισσότερα Άρθρα

Η Μαριλένα Πουρούλα υποψήφια με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ονομάζομαι Πουρούλα Μαριλένα του Γεωργίου και της Παρασκευής. Γεννήθηκα το 1992. Έχω σπουδάσει μαιευτική και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια – συνέδρια στη μαιευτική – γυναικολογία Επαγγελματικά απασχολούμαι στην ιδιωτική μας επιχείρηση (πρατήριο υγρών καυσίμων). Με γνώμονα την ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή η οποία θα κάνει έργα προς όφελος των δημοτών, αποδέχθηκα την πρόταση του […]

Μένουμε Σπίτι: Χρήσιμες συμβουλές για να μη σας πάρει από κάτω

Η καραντίνα στο σπίτι σίγουρα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία και σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές συναισθηματικές μεταπτώσεις. Μάλιστα, λόγω του κορωνοϊού, όπως τονίζουν οι ειδικοί, το άγχος, ο φόβος και η αγωνία είναι συναισθήματα που μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχολογία σας. Αξιοποιείστε την τεχνολογία και μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους. Με τους γονείς σας, […]

Follow by Email