20 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

Που θα “χτυπήσει” ο Ηφαιστίων στην Αργολίδα…

Η έντονη  κακοκαιρία θα ξεκινήσει σύμφωνα με την πληροφόρηση των αρμοδίων στην περιοχή της Πελοποννήσου από το πρωί της Κυριακής 5 Ιανουαρίου.

Μέσα στην ημέρα αλλά και κατά την διάρκεια της Δευτέρας έντονες χιονοπτώσεις, βροχές, κρύο, αλλά και δυνατοί άνεμοι θα πλήξουν και την Αργολίδα.

Οι αρμόδιες αρχές της Αργολίδας εστιάζουν την προσοχή τους σε σημεία όπου παραδοσιακά παρουσιάζουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις αλλά και τον παγετό.

Στην Πελεή του Δήμου Ερμιονίδας ο δρόμος κλείνει σε ανάλογες περιπτώσεις, είτε από παγετό ή από τα χιόνια και δόθηκε εντολή να υπάρχει αυξημένη προσοχή και άμεσα διαθέσιμο κατάλληλο μηχάνημα αλλά και αλάτι.

Στα Δερβενάκια στα σύνορα με την Κορινθία επίσης είναι ένα σημείο, που λόγω και την ανηφόρας που υπάρχει εκεί στην ταβέρνες, το οδόστρωμα παγώνει και διέλευση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία ή και πολλές φορές ο δρόμος γινεται απροσπέλαστος.

Στον Κολοσούρτη και προς Αχλαδόκαμπο επίσης είναι ένα σημείο που σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και πολλές φορές εγκλωβίζονται οχήματα με τους οδηγούς.

Στο Αραχναίο εστιάζει την προσοχή του ο Δήμος Ναυπλιέων όπου λόγω και του υψόμετρου αναμένονται σημαντικές ποσότητες χιονιού και η αρμόδια υπηρεσία έχει φροντίσει να έχει υπό την εποπτεία της όλο το οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών έχουν προτεραιότητα για την Πολιτική Προστασία του Δήμου καθώς όλο το δίκτυο που τα συνδέει βρίσκεται πάντα σε ανάλογες κακοκαιρίες, υπό δυσμενείς συνθήκες και οι χιονοπτώσεις που είναι έντονες, κλείνουν δρόμους με αποτέλεσμα των αποκλεισμό των κατοίκων, γιαυτό υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα αλατιού διαθέσιμη αλλά και εξοπλισμός σε μηχανήματα για την διάνοιξη των δρόμων.

Σημαντικά προβλήματα επίσης δημιουργούνται και στην αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως στο τμήμα μέχρι και την σήραγγα Αρτεμισίου όπου εκεί εκχιονιστικά και αλατιέρες του ΜΟΡΕΑ θα είναι σε εγρήγορση.

Εκείνο που τονίζουν οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών ,πως όλοι θα πρέπει να δείξουν πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και να λάβουν οι πολίτες των περιοχών όπου θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης συμβουλεύουν τους οδηγούς πως, βόλτες με τα οχήματα τους σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία είναι παρακινδυνευμένες για την ασφάλειά τους και καλό είναι να αναβάλουν τις επισκέψεις τους στις περιοχές αυτές μέχρι τουλάχιστον να  υποχωρήσουν τα φαινόμενα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Περισσότερα Άρθρα

Ξεκίνησαν από την ΚΟΜΥ Αργολίδας τα rapid test για Covid-19 σε διερχόμενους οδηγούς

Η ΚΟΜΥ Αργολίδας ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου την διενέργεια ελέγχων για COVID-19 με test ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε εποχούμενους. Συνεργείο της ΚΟΜΥ Αργολίδας βρέθηκε σήμερα έξω από το ΕΠΑΛ Άργους στην οδό Ναυπλίου Άργους κάνοντας ελέγχους σε διερχόμενους οδηγούς που το επιθυμούσαν. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Η […]

Συνεχίζεται το δράμα στη Μαλεσίνα: 14ος νεκρός από κορονοϊό

Η Μαλεσίνα θρηνεί ακόμη έναν νεκρό από τον φονικό ιό, που έχει “χτυπήσει” αλύπητα την περιοχή της Λοκρίδας, τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για έναν 72χρονο ο οποίος νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας, από την οποία κατάφερε αρχικά να βγει νικητής, αφού αρνητικοποιήθηκε από τον […]

Follow by Email