21 °C Argos, GR
26 Οκτωβρίου 2020

Προβλήματα από τον “Ιανό” τη νύχτα στην Κορινθία, αλλά η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας αποσόβησε τα χειρότερα


Προβλήματα στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας προκάλεσε την περασμένη νύχτα η κακοκαιρία “Ιανός”, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια σε σπίτια και καταστήματα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης. Σε όλες τις περιπτώσεις έγινε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απάντληση των νερών.

Από φερτά υλικά, εξ άλλου, διακόπηκε και η κυκλοφορία στον δρόμο Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ωστόσο συνεργεία της Π.Ε. Κορινθίας προβαίνουν σε καθαρισμό του οδοστρώματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής -και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής- η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη μιας και η περιοχή ήταν προετοιμασμένη καθώς, από την περασμένη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 μηχανήματα έργου -τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και μισθωμένα από αυτή- προέβαιναν στον καθαρισμό ρεμάτων και χειμάρρων σε όλη την πυρόπληκτη περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης με ιδιαίτερη έμφαση επισήμανε ότι η έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας λειτούργησε αποτελεσματικά για το μεγαλύτερο μέρος της πυρόπληκτης περιοχής, καθώς τα όποια προβλήματα προέκυψαν μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεγχρεών, η οποία γειτνιάζει άμεσα με το βουνό που κάηκε τους περασμένους μήνες.

Στο μεταξύ, η εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ιανός”, οι περιοχές που θα χτυπήσει καθώς και θέματα αποκατάστασης των καταστροφών συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το πρωί σήμερα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε -μεταξύ άλλων- ότι εντονότερα φαινόμενα αναμένονται σήμερα Σάββατο, μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Περισσότερα Άρθρα

H Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου στη ραδιοφωνική εκπομπή της Κατερίνας Γιαννίκη

Σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Κατερίνας Γιαννίκη είχα την χαρά να μιλήσω για κάποιες από τις δράσεις του ΚΕΘΙ και κυρίως για τις τελευταίες εκδόσεις μας τις οποίες έχουμε ήδη αναρτήσει και στην ιστοσελίδα μας. «Οδηγός για επαγγελματίες υγείας σε θέματα βίας κατά των γυναικών» ➡️ https://bit.ly/2XCKzlW «Έντυπο με χρήσιμες πληροφορίες για γυναίκες θύματα βίας» ➡️ https://www.kethi.gr/e…/entypo-gia-tis-gynaikes-thymata-bias […]

Διήμερη επίσκεψη Τολιανών στην αδελφοποιημένη κοινότητα Άγιων Δέκα στην Κρήτη

Μετά την τελετή της αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Ναύπλιο, μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων του Τολού Αργολίδας και των Αγίων Δέκα Γόρτυνας, σειρά είχε η εθιμοτυπική επίσκεψη αντιπροσωπείας φορέων και πολιτών από την «αδελφή κοινότητα» που πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη και στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας. Ο Δήμαρχος Ναύπλιου Δημήτρης Κωστούρος […]

Αρέσει σε %d bloggers: