27 °C Argos, GR
18 Σεπτεμβρίου 2021

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Ο υπερτυχερός ήταν… μαϊμού!

Για πρώτη φορά τα τελευταία 92 χρόνια δεν υπήρξε Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο. Πλήρωσε κι αυτό το τίμημα της καραντίνας. Η αίθουσα κληρώσεων που παραδοσιακά γέμιζε την τελευταία μέρα του χρόνου έμεινε άδεια.

Εδώ και πολλά χρόνια οι νικητές όχι μόνο του Λαχείου, αλλά και κάθε διαγωνισμού με ακριβά δώρα είναι άγνωστοι. Φοβούνται να παρουσιαστούν. Προσέχουν για να έχουν. Παλαιότερα, όταν κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και κυκλοφορούσαμε αργά το βράδυ χωρίς να κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πρόστιμο, οι τυχεροί έκαναν δηλώσεις, έδειχναν με καμάρι τον λαχνό και την επιταγή είσπραξης.

Το 1981 όμως η ιστορία του υπερτυχερού απέκτησε σασπένς.

Στις εφημερίδες της 2ης Ιανουαρίου διαβάζουμε ότι δεν εμφανίστηκε ο υπερτυχερός που κέρδισε το υψηλότατο για την εποχή εκείνη ποσό των 30 εκ. δρχ.

Βραδυνή, 2 Ιανουαρίου 1981

Πριν στεγνώσει το μελάνι εμφανίστηκε ο 35χρονος Ι.Κ. έμπορος αυτοκινήτων ως υπερτυχερός. Δήλωσε ότι αγόραζε τακτικά λαχεία, αλλά άφησε πολλά κενά στην αφήγησή του. Υποστήριξε ότι αγόρασε λαχεία 8.000 δρχ στην Καρδίτσα κι άλλα 2.000 δρχ στο πρακτορείο ΕΛΠΙΣ στην Πλατεία Κάνιγγος.

Απογευματινή, 3 Ιανουαρίου 1981

Οι εφημερίδες άρχισαν να αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια του υπερτυχερού που υποστήριζε ότι το λαχείο βρισκόταν στη θυρίδα κάποιας τράπεζας. Στο μεταξύ άρχισε και η μάχη των Πρακτόρων. Ένας γείτονάς του στην Πλατεία Κολιάτσου υποστήριξε ότι από το δικό του πρακτορείο ο τυχερός αγόρασε το λαχείο!

Απογευματινή, 3 Ιανουαρίου 1981

Οι εμφανίσεις του Ι.Κ ήταν σχεδόν καθημερινές με δηλώσεις. Ακόμα και τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε στην κρατική τηλεόραση που συνήθως δεν περιλάμβανε τέτοια θέματα στα ρεπορτάζ της.

Η συνέντευξη δεν του έφερε… γούρι. Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου ο Διευθυντής Κρατικών Λαχείων Δημήτρης Παναγόπουλος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Μυκόνου που τον ειδοποίησε ότι έχει στην κατοχή του ο υπ’ αριθμόν 60.187 λαχνό που κέρδισε τα 30 εκ. δρχ. Του τον είχε προσκομίσει ένας βιοπαλαιστής, μεταφορέας στο επάγγελμα, πατέρας τριών ανήλικών παιδιών.

Λίγο μετά το τηλεφώνημα κι ενώ η διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ανακοίνωνε ότι τυχερός ήταν ένας Μυκονιάτης οι δημοσιογράφοι που περίμεναν τον μαϊμού τυχερό να τους δείξει το δελτίο, ειδοποιήθηκαν ότι τον χτύπησε αυτοκίνητο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο!

Ο πραγματικός κάτοχος του δελτίου, ο 37χρονος Αλέξανδρος Ξυδάκης το είχε αγοράσει στον Πειραιά όπου είχε μεταφέρει εμπορεύματα από το νησί του. Λίγες μέρες αργότερα περιχαρής πόζαρε στους φωτογράφους.

Πηγή: pasatempo.wordpress.com

Περισσότερα Άρθρα

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους “φροντίζει” τον παππού και τη γιαγιά

Την Πέμπτη 10/10/2019 και την Παρασκευή 18/10/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους,(ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: « Η αξία […]

Κορονοϊός – Κέρκυρα: Νόσησε 12χρονο παιδί από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα αγόρι, το οποίο διαμένει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, στους Μαγουλάδες της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο 12χρονος έχει απομονωθεί από τα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να μεταβεί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε όλα […]

Follow by Email