14 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2021

Πότε εμβολιάζονται ευπαθείς ομάδες και εκπαιδευτικοί – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Ικανοποιητικό χαρακτήρισε το ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα μας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρά τις καθυστερήσεις στις προμήθειες εμβολίων.

Στο κρίσιμο θέμα της προτεραιοποίησης ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες και θα εμβολιαστούν μαζί με τα άτομα 70-74 ετών, καθώς όπως τόνισε: «τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η εξέλιξη αυτή θα συντελέσει στην πολύ σημαντική αντιμετώπιση της νόσου covid-19, γιατί πρόκειται για θανατηφόρο ιό και από τον οποίο πολλοί νοσούν βαρέως.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι προτάσσονται αμέσως μετά, δηλαδή με την επόμενη ηλικιακή κατηγορία. Ωστόσο, σημείωσε ότι εξελίσσεται κανονικά το testing για τους εκπαιδευτικούς και λαμβάνονται όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους μαθητές.

 

Ανησυχία για την Αττική με πάνω από 2.300 ενεργά κρούσματα κορονοϊού – Οι περιοχές που προβληματίζουν

Έντονη είναι η ανησυχία η οποία επικρατεί στους επιστημονικούς κύκλους λόγω της αύξησης που καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αυτήν την στιγμή, στη χώρα είναι καταγεγραμμένα 5.324 ενεργά κρούσματα.

Από αυτόν τον αριθμό, περισσότερα από 2.300 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.about:blank

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στις περιοχές που προβληματίζουν και στις οποίες είναι στραμμένη η προσοχή.

Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική είναι οι περιοχές οι οποίες προβληματίζουν λόγω των αυξημένων ενεργών κρουσμάτων σε αυτές.

Παράλληλα υπάρχει ανησυχία και για τις περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας.

Αναφερόμενος στο μέσο εβδομαδιαίο όρο των κρουσμάτων, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ενώ τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών περιπτώσεων είναι τα 48 έτη.

 

Ανησυχητική η καθυστέρηση των δόσεων

Το παγκόσμιο θρίλερ το οποίο εξελίσσεται γύρω από τα εμβόλια του κορονοϊού και τη διαθεσιμότητα τους αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως οι ενημερώσεις της κοινότητας βασίζονται σε τρεις άξονες.

Στις επιστημονικές εξελίξεις

Στο επιχειρησιακό σχέδιο και

Στη γενική εκστρατεία εμβολιασμών

«Είμαστε πιστοί στη διαφάνεια» τόνισε ο κ. Κικίλιας και ανέφερε πως: «Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το μεσημέρι ενημέρωσα το σύνολο των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών και των επιδημιολογικών δεδομένων».

Αναφορικά με την στρατηγική στην οποία βασίζονται για την πορεία των εμβολιασμών, τόνισε πως: «Η στρατηγική μας βασίζεται σε δυο άξονες. Στη διαθεσιμότητα των εμβολίων και στο ότι διασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση σε αυτούς που κάνουν την πρώτη. Αναφέρομαι σε αυτό γιατί είναι βασικό».

Στην συνέχεια, ο κ. Κικίλιας άφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων. «Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά η παραγωγή και η διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις. Πέρα από τις αιτίες αυτής της καθυστερήσεις, που ούτε η ΕΕ. ένωση γνωρίζει ξεκάθαρα. Τα κράτη μέλη πρέπει να επεξεργαστούν κάτι πολύ σημαντικό, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας προστατεύοντας τους πιο αδύνατους πολίτες. Πρέπει να επανεξετάσουμε ορισμένα σημεία για τα θέματα υγείας. Τα κράτη μέλη γνωρίζουν ότι χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία. Η παγκόσμιά οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει χωρίς την ανάκαμψη της υγείας».

Περισσότερα Άρθρα

Νέο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο με τη σύμπραξη τριών φορέων

Ένα νέο, δωδεκάμηνης λειτουργίας, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης δημιουργείται στο Ναύπλιο, μέσω σύμπραξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. Ειδικότερα, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. θα αναλάβει την κατασκευή του ανωτέρω Περιπτέρου του Δήμου Ναυπλιέων σε κεντρικό σημείο που θα παραχωρήσει ο δήμος, καθώς και τη στελέχωσή του με εξειδικευμένο […]

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Εκθέτει και εκτίθεται για άλλη μια φορά ο κ.Λάμπρου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:  Ο κύριος Λάμπρου σε επιστολή του που δημοσίευσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, σπεύδει να θριαμβολογήσει γιατί δήθεν με εξέθεσε, καθώς εγώ ανέφερα όντως σε προηγούμενη απάντησή μου προς εκείνον (τον κύριο Λάμπρου) ότι δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς και μεταγραφή της δωρεάς του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση στο Υποθηκοφυλάκειο Μάσσητος. Μάλιστα αναφέρει ότι ψεύδομαι […]

Follow by Email