16 °C Argos, GR
12 Μάι 2021

Στο ΟΑΚΑ το World League Super Final πόλο γυναικών, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας μας, στα τέλη Ιουνίου

Στο ΟΑΚΑ το World League Super Final πόλο γυναικών, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας μας, στα τέλη Ιουνίου

-Συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον αντιπρόεδρο και προσεχή πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου,Husain Al Musallam, που συνοδευόταν από τον νέο πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο

 Η ανάληψη της σπουδαίας διοργάνωσης του World League Super Final πόλο γυναικών, στα τέλη Ιουνίου, πριν οι Εθνικές ομάδες μεταβούν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA),Husain Al Musallamαπό το Κουβέιτ.

Oνυν αντιπρόεδρος και επόμενος πρόεδρος της FINA, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της 5ης Ιουνίου, επισκέπτεται τη χώρα μας μαζί με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο του αθλήματος της υδατοσφαίρισης στο ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, Andrey Kryukov από το Καζακστάν.

Συνοδευόμενοι, στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, από τον νέο πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ολυμπιονίκη Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον α’ αντιπρόεδρο Λεωνίδα Αθανασιάδη και την εκπρόσωπο των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, Κέλλυ Αραούζου, υποδέχτηκαν θετικότατα την ελληνική πρόταση.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, να συνδυαστούν η παρουσία τους και οι αγώνες της διοργάνωσης στη χώρα μας, με τα εγκαίνια των νέων αγωνιστικών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, θα μεταβούν και στην Κρήτη για να ενημερωθούν από κοντά για τα έργα στις εγκαταστάσεις υγρού στίβου στο νησί.

ΤοWorldLeagueSuperFinalπόλογυναικών, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας μας και των Ρωσίας, Ουγγαρίας, Ισπανίας, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας και Καζακστάν, διεκδικήθηκε από την Ελλάδα, καθώς δεν θα διεξαχθεί στο Κίρισι, όπως ήταν προγραμματισμένο. Αντίθετα, το Προολυμπιακό τουρνουά Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, που επίσης θα ήθελε να διοργανώσει η χώρα μας, προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Τόκιο, ως τελικό testevent των εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Husain Al Musallamευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, εκδήλωσε την εμφανή ικανοποίησή του για τα έργα αναβάθμισης και ανάπτυξης του Υγρού Στίβου που εξελίσσονται σε ΟΑΚΑ, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά και Λάρισα και υπογράμμισε ότι «η ανακαίνιση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων υποδομών συνάδει με την ιστορία της Ελλάδας και ξαναφέρνει στις μνήμες τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, οι οποίοι ήταν από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία».

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν, επιπλέον, από τον κ. Αυγενάκη για:

  • για τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σε θέματα καταπολέμησης του ντόπινγκ με την κύρωση του αναθεωρημένου Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA, τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) και τις υπόλοιπες ενέργειες για συνολική συμμόρφωση στις παρατηρήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού,
  • για τις συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισης χειραγωγημένων αγώνων και προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων μέσω της λειτουργίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α, της σχετικής δομής εφαρμογής της Σύμβασης Μακόλιν.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο παγκοσμίως στον υγρό στίβο κι επιπρόσθετα μπορεί να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταφοράς τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη του υγρού στίβου σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας» επισήμανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε πως «οι επικείμενες εκλογές της FINA και η προεδρία του Husain Al Musallam, τον οποίο συγχαίρω θερμά, ανοίγει νέα εποχή στενότατης συνεργασίας της με την ελληνική Ομοσπονδία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού».

Στα οφέλη και τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού υγρού στίβου, από την αγαστή συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και με το νέο προεδρείο που θα προκύψει στη FINA στις αρχές Ιουνίου, αναφέρθηκε με αισιοδοξία και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Περισσότερα Άρθρα

Απολύμανση στο ΔΑΚ Ναυπλίου

Στο ΔΑΚ Ναυπλίου η Περιφέρεια διενήργησε rapid test σε ομάδες του νομού μας. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Ο Δήμος Ναυπλιέων, αμέσως μετά το τέλος της όλης διαδικασίας φρόντισε και προχώρησε σε απολύμανση όλων των χώρων, που χρησιμοποιήθηκαν. Τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και μένουμε ασφαλείς. Share on Facebook Tweet […]

Κάντε… λιγότερο σεξ! Τελειώνουν τα προφυλακτικά παγκοσμίως

Δείγμα… πολυτελείας θα γίνουν όπως φαίνεται τα προφυλακτικά σε όλο τον κόσμο,  λόγω της παράλυσης πολλών εργοστασίων παραγωγής και δικτύων διανομής τους στον κόσμο εξαιτιας του νέου κορονοϊού. Την προειδοποίηση για τα προφυλακτικά εξέδωσε ο ΟΗΕ, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google […]

Follow by Email