27 °C Argos, GR
5 Αυγούστου 2021

Συμμετοχή της Καλαμάτας σε Διεθνή Συνδιάσκεψη “Πόλεων Αρχαίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς” στη Ρωσία

Συνδιάσκεψη πόλεων αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συμμετοχή και της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ανάπα της Νότιας Ρωσίας, στην περιφέρεια Κράι Κρασνοντάρ, στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η συνδιάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πόλεων με αρχαία πολιτιστική κληρονομιά.

Σκοπός του δικτύου είναι η προώθηση συνεργασιών ανάδειξης και προβολής των μνημείων κάθε τόπου, καθώς και η δημιουργία κοινών πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών.

Τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Μπασακίδης, με κύριο στόχο η Καλαμάτα να αποκτήσει δεσμούς με την περιφέρεια του Κράσνονταρ, στην οποία σήμερα ζουν και δραστηριοποιούνται περίπου 80.000 Ελληνικής καταγωγής, Ρώσοι πολίτες.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της συνδιάσκεψης υπήρξαν επαφές με εκπροσώπους των δήμων και συλλόγων της Ομογένειας, μετά από τις οποίες θα δρομολογηθεί η έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης της πόλης Ανάπα με την Καλαμάτα, καθώς και η προώθηση των τοπικών προϊόντων με την υποστήριξη της ελληνικής Κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην περιοχή αυτή της Ρωσίας φιλοξενούνται κατά τη θερινή περίοδο περίπου 5.000.000 τουρίστες.

Παράλληλα επαφές υπήρξαν και στη Μόσχα. Αρχικά σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Μπασακίδη με την Πρέσβη Αικατερίνη Νασίκα, η οποία εξέφρασε την βούλησή της να υποστηρίξει την επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής Μόσχα – Καλαμάτα, καθώς και την πρόταση του Δημάρχου για φιλοξενία ορφανών παιδιών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επίσης, υπήρξε συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας, Χρήστο Φαρμάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών, με την αξιοποίηση των δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τις δράσεις του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, καθώς και με την προώθηση της πολιτιστικής διαδρομής Λάδι/21.

Τέλος, έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΟΤ, Πολύκαρπο Ευσταθίου, όπου και συζητήθηκαν τρόποι προώθησης τουριστικών πακέτων μαζικού τουρισμού, ικανού αριθμού ώστε να υποστηριχθεί και η αεροπορική σύνδεση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ζωηρό ενδιαφέρον Ομοσπονδιών αθλητισμού, για την προετοιμασία αθλητών και την οργάνωση εκδηλώσεων μαζικού αθλητικού. Στο πλαίσιο δε των επετειακών εκδηλώσεων για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα σταλεί στη Μεσσηνία με την καθοδήγηση του γραφείου του ΕΟΤ, τηλεοπτικό συνεργείο για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με αντικείμενο τη συνεισφορά των Ρώσων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο δε των επετειακών εκδηλώσεων για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα σταλεί στη Μεσσηνία με την καθοδήγηση του γραφείου του ΕΟΤ, τηλεοπτικό συνεργείο για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με αντικείμενο τη συνεισφορά των Ρώσων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ: Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών σήμερα

Κάθε χρόνο, το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους (6 Μαρτίου 2021), οι Έλληνες αστυνομικοί τιμούν τη μνήμη των συναδέλφων τους, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Από το 1997 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει καθιερώσει το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους ως μέρα μνήμης των […]

Άγγελος Τερζάκης – 42 χρόνια από το θάνατό του

Σημαντικός Έλληνας πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος. Εντάσσεται στη λεγόμενη «γενιά του ‘30», που έφερε τον αέρα της ανανέωσης στα ελληνικά γράμματα. Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 16 Φεβρουαρίου 1907 και ήταν γιος του δημάρχου της πόλης Δημητρίου Τερζάκη. Το 1915 μετακόμισε με την υπόλοιπη οικογένειά του στην Αθήνα, όταν ο πατέρας του εξελέγη βουλευτής με το κόμμα […]

Follow by Email