27 °C Argos, GR
16 Ιουνίου 2021

Συμμετοχή της Τουριστικής Σχολής Άργους στο περιφερειακό συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου του Υπ Παιδείας (Εθνικό Σύστηµα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) θεωρούμε μεγάλη επιτυχία που προέκυψε κατόπιν των προτάσεών μας, κυρίως της άμεσης αντίδρασης και παρεμβάσεων της ηγεσίας του Υπ Τουρισμού ( κκ. Θεοχάρης Χ & Κόνσολας Εμμ) για την ένταξή μας στο περιφερειακό συμβούλιο Επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Σ.Σ.Π.Α.Ε) του άρθρου 6 του σχετικού νόμου ώστε να έχουμε περιθώριο υποβολής προτάσεων και απόψεων για τον προγραμματισμό των ειδικοτήτων και το γενικό πλαίσιο ανάπτυξης και υποστήριξης των δομών τουριστικής εκπαίδευσης κατάρτισης της περιφέρειάς μας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπ Παιδείας σε κάθε περιφέρεια της χώρας συνιστάται δωδεκαµελές Συµβούλιο Σύνδεσης µε την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.).
Τα Σ.Σ.Π.Α.Ε. έχουν ως αποστολή την υποβολή εισηγήσεων γνωµοδοτήσεων προς το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης ( Κ.Σ.Ε.Ε.Κ) του Υπ Παιδείας για θέµατα επαγγελµατικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της περιφέρειας, κυρίως για τους τοµείς και ειδικότητες που πρέπει να λειτουργήσουν στα δηµόσια Ι.Ε.Κ., Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας, ΕΠΑ.Λ., δηµόσιες Ε.Σ.Κ και ΕΠΑ.Σ, Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και τα ειδικά µαθήµατα, τα προγράµµατα και τις δραστηριότητες, πέραν του εγκεκριµένου κορµού µαθηµάτων, εφόσον τεκµηριωµένα αποσκοπούν στην ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Βήμα βήμα επανέρχεται το πλαίσιο για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και η τοποθέτησή της στο επίπεδο που της ανήκει τόσο στο κοινωνικό γίγνεσθαι όσο και στην αγορά εργασίας με απώτερο σκοπό και στόχο της βελτίωσή της όπου χρειάζεται και την αύξηση της επιλεξιμότητάς της από υποψηφίους μαθητές και επαγγελματίες.
Το Υπ. Τουρισμού για να ενισχύσει περισσότερο την συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδοτήσεων προχώρησε ακόμα ένα βήμα και συγκεκριμένα στην σύσταση ειδικής επιτροπής – ομάδας εργασίας με έργο:
1)Τον προσδιορισμό της ζήτησης & απασχόλησης στον τουριστικό τομέα βάσει των στοιχείων του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της αγοράς εργασίας του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και άλλων εργαλείων.
2)Τον εντοπισμό των αναγκών των περιφερειών και της τουριστικής αγοράς σε δεξιότητες και τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).
3)Την καταγραφή των τάσεων στον τουρισμό και την σύνδεσή τους με την ΕΕΚ ανά περιφέρεια της χώρας με έμφαση στα ΙΕΚ τουρισμού, σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, λαμβάνοντας υπόψη και τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης σε επίπεδο Υπουργείου Τουρισμού και των Περιφερειών της χώρας.
ΑΡΓΟΣ 23/12/2020
Καχριμάνης Κώστας ( Δ/ντής ΙΕΚ Πελ/σου)

Περισσότερα Άρθρα

Νέα παράταση έως τέλος Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε σήμερα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά […]

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί τόσο, σε ότι αφορά τη Δημόσια Κτηνιατρική όσο και για το θεσμό του κτηνιάτρου εκτροφής. Με αφορμή Δελτίο τύπου της ΠΟΓΕΔΥ και της Π.Ε.Κ.Δ.Υ., με το οποίο καλούνται οι Φορείς σε συστράτευση για να αποσυρθεί διάταξη σχεδίου νόμου που αφορά τον «Κτηνίατρο Εκτροφής», καταθέτουμε εκ νέου τη γνωστή […]

Follow by Email