16 °C Argos, GR
12 Μάι 2021

Συμμετοχή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαϊου

Το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ,) καλεί τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους, στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάη, στις 10:30 πμ, στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Συνάδελφοι,

Η πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας, είναι η ίδια που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή στους συζύγους μας, στα παιδιά μας.

Σε εμάς, μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, με τις εξευτελιστικές τιμέςπου μας δίνουν για τα προϊόντα, που είναι στο κόστος παραγωγής ή και κάτω απ’ αυτό.  Μας πετάνε από το χωράφι και το κοπάδι, μας ξεριζώνουν από τον τόπο μας. Μας αφήνουν πολλές φορές απλήρωτους τόσο οι βιομήχανοι όσο και το κράτος. Μας επιβάλλουν, μέσω της ΚΑΠ, μέτρα που φέρνουν το ξεκλήρισμά μας.

Στους εργάτες, τους χτυπούν το 8ωρο, τους τσακίζουν τους μισθούς, απολύουν εργάτες, τους στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια. Χιλιάδες εργάτες είναι απλήρωτοι, ενώ θησαυρίζουν οι μεγάλοι όμιλοι. Η ΕΕ, φέρνει ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και χειρότερους όρους δουλειάς.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι υπό κατάρρευση με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργαζόμενοι, να είναι απροστάτευτοι από την πανδημία του κορονοϊού.

Ενώνουμε τις φωνές  μας με τους εργάτες!

 Απέναντι στον κοινό αντίπαλο προτάσσουμε τα δικά μας αιτήματα!

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

Περισσότερα Άρθρα

Απίστευτος Τραμπ: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έβγαλε τη μάσκα και είπε στους Αμερικανούς να βγουν έξω!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βγήκε πήρε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό και παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία. Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη […]

Ο καφές αυξάνει τον μεταβολισμό;

Ο καφές αυξάνει τον μεταβολισμό; Ο καφές έχει υπάρξει επίκεντρο ερευνών τα τελευταία χρόνια, αφού τα συστατικά του έχουν διεγερτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τους ρυθμούς του μεταβολισμού σας. Οι διεγερτικές ικανότητες το καφέ ενεργοποιούν το νευρικό σας σύστημα, το οποίο παράγει αδρεναλίνη, η οποία με την σειρά της στέλνει σήμα στο σώμα […]

Follow by Email