14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση πλοίου του πολεμικού ναυτικού με εμπορικό στον Πειραιά

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το εμπορικό πλοίο υπό σημαία Πορτογαλίας «Μaersk Launceston» εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο Καλλιστώ του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαλυθεί η πρύμνη, με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να έχει πάρει κλίση.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως το πολεμικό πλοίο έχει 27 άτομα πλήρωμα τα οποία μεταφέρθηκαν με σκάφη. Ακόμα τα πλοία του λιμενικού έχουν προχωρήσει στην περισυλλογή 2 ατόμων από τη θάλασσα, τα οποία έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά και εμπορικά πλοία, στη συνέχεια όμως έφτασαν σκάφη του λιμενικού και πολεμικά πλοία από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Το σημείο που βρίσκεται τώρα το Maersk Launceston
Το σημείο που βρίσκεται τώρα το Maersk Launceston

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ, «το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο».

Παραπλέοντα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περισυνέλεξαν το πλήρωμα του ναρκαθηρευτικού «Καλλιστώ» στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων έπειτα από τη σύγκρουση.

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που είχε προορισμό το Τσανάκαλε (Δαρδανέλια) έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Περισσότερα Άρθρα

Έκθεση ζωγραφικής στο Ναύπλιο για να τιμηθεί ο πορθητής του Παλαμηδιού Στάικος Σταϊκόπουλος

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον Στάικο Σταικόπουλο, πραγματοποιείται στο Ναύπλιο. Την οργανώνουν, ο δήμος Ναυπλιέων και ο σύλλογος ελληνικής παράδοσης ”Αρματωμένοι Μωραΐτες, Στάικος Σταικόπουλος 1822″, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, οργανώνουν την πιο πάνω έκθεση ζωγραφικής. Γίνεται με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων απ’ την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου. Στην έκθεση, συμμετέχουν δέκα […]

ΗΠΑ-Covid-19: Περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα – Στους 1.051 οι νέοι θάνατοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα του Covid-19 για έκτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Κατά το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα καταγράφηκαν 61.262 νέα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι της ημέρας ανήλθαν σε 1.051. Το σύνολο των κρουσμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 4,6 εκατομμύρια και οι θάνατοι σε […]