14 °C Argos, GR
30 Νοεμβρίου 2021

Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίας – Ερμιονίδας: Bαριά πρόστιμα σε εργοδότες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Σύμφωνα με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 64232/15-10-2021 θεσπίζονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις στους εργοδότες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
Τα διαγνωστικά κέντρα εντός 24ώρου ανεβάζουν τα αποτελέσματα των rapid test και των μοριακών στην ΗΔΙΚΑ και κατ επέκταση γίνεται η διασύνδεση στην ΕΡΓΑΝΗ..

Οι εργοδότες οφείλουν να ελέγχουν και να οριστικοποιούν την εικόνα που θα δημιουργείται στην ΕΡΓΑΝΗ (eservices.yeka.gr), κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς τους και υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση κάθε βδομάδα στην οποία θα δηλώνει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πόσα διαγνωστικά τεστ έκαναν την εβδομάδα και αν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για τη μη διενέργεια των τεστ από τους εργαζόμενους, (τηλεεργασία-νόμιμη άδεια).

Η πρώτη δήλωση θα γίνει εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης και αφορά στην πρώτη εβδομάδα αναφοράς. Οι επόμενες δηλώσεις πρέπει να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, από Τρίτη έως και Παρασκευή για την προηγηθείσα εβδομάδα αναφοράς.

Κυρώσεις που προβλέπονται: Στους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε rapid test πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση.

Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Το σύστημα θα διασταυρώνει την υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με τα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ και θα αποστέλλει πρόστιμα στους εργοδότες που έχουν διαφορές.

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ενημερώνει ότι η ευθύνη του ελέγχου και της δήλωσης είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του εργοδότη και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ.

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ     ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΑΝΑΦΟΡΑΣ=18/10-24/10/2021  ΜΕ   ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΩΣ   05/11/2021  &
ΔΕΥΤΕΡΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΝΑΦΟΡΑΣ  ΑΠΟ 25/10-31/10/2021 ΜΕ  ΥΠΟΒΟΛΗ  ΕΩΣ  05/11/2021 ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΑΝΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  Η  ΑΝΩΤΕΡΩ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ   ΤΗΣ   Υ.Δ.

Για το Δ.Σ του ΣΥ.Λ.Φ.Ν.Ε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΑΣ.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Αντιπρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ     ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

Ο Γ. Γραμματέας                Ο Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΑΝΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ

Η Ταμίας Τα Μέλη
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κατοικίες Ρομά στο Κιάτο

Οργανωμένη και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιείται σήμερα, από το πρωί στον οικισμό Κανελλοπούλου, όπου διαμένουν Ρομά, στο Κιάτο Κορινθίας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν έλεγχο, όπου και προχώρησαν σε […]

Διήμερο αφιέρωμα στο ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΡΑΤΟΡΗ στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2021

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΤΑΡΑΤΟΡΗ Καλλιτεχνικό Διευθυντή & Σκηνοθέτη της Αργολικής Πολιτιστικής Πρότασης καθώς και Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΚΕΔΑΜ, διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2021. Την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ η θεατρική ομάδα του συλλόγου θα παρουσιάσει την κωμωδία «ΑΧ ΜΑΡΙΑ» βασισμένη το θεατρικό έργο του Δ. Κεχαΐδη “Η Βέρα”. […]

Follow by Email