6 °C Argos, GR
16 Ιανουαρίου 2021

Σύσκεψη στην Αργολίδα για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων του lockdown

Στην Αργολίδα βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου ο Γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατρός δημόσιας υγείας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου και την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ι. Μαντζούνη και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.

Συγχρόνως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την συμμετοχή των Δημάρχων Ερμιονίδας και Επιδαύρου όσων αφορά το αυστηρό lockdown στην Αργολίδα και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν.

“Σε συνεργασία της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της με τον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες δομές υγείας θα υπάρξει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων” δήλωσε ο κύριος Μαλτέζος μεταξύ άλλων.

“Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει χαρακτήρα προληπτικό” υποστήριξε ο Γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Διαμαντόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος τόνισε: «Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών με την κοινή υπουργική απόφαση λόγω της πολυεστιακής εμφάνισης κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές του Νομού παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αργολίδα. Το ολικό lockdown ενέχει οπωσδήποτε προληπτικό χαρακτήρα και χρειάζεται από όλους μας σύνεση και ατομική ευθύνη για να επανέλθουμε στην καλή εικόνα που διατηρούσε ο Νομός μας, ώστε να μπορούμε να ευελπιστούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο 15/1/2021 προκειμένου να εξεταστούν νέα δεδομένα από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. 

Έλαβα την επιβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη ότι θα εξασφαλιστούν τις επόμενες ημέρες πολύ περισσότερα rapid tests προκειμένου να ελεγχθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αργολίδας. 

Επικοινώνησα επίσης σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μαζί με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στην Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μας μονάδες.

Βρέθηκα δίπλα στην ΚΟΜΥ Αργολίδας στην περιοχή του Άργους όπου γίνονται προσπάθειες για λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων δειγμάτων για τον κορονοϊό. Το πλέον ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι σε 400 περίπου τεστ δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό!

Όλοι αποζητάμε την ανθρώπινη επικοινωνία, χρειάζεται όμως σωφροσύνη. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους υγειονομικούς μας γι΄αυτό θέλω όλοι να έχουμε κουράγιο, αντοχή και υπομονή και πιστεύω ειλικρινά ότι όλα θα πάνε καλά.»

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Γιάννης Γκιόλας για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ Προς ενημέρωση των κατοίκων περιοχών, στις  οποίες έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν  ανεμογεννήτριες και απαντώντας σε όσους ανεπιτυχώς προσπαθούν να παρουσιάσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθυστέρηση καταβολής των τελών, γίνονται γνωστά τα εξής: Στη θέσπιση τριών μέτρων πολιτικής για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας […]

Ευχές από το ΕΚΑΒ

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, με υγεία & ευτυχία για όλους! “…και αυτές τις γιορτές η σκέψη αλλά και η καρδιά μας, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας που πιθανόν να χρειάζονται βοήθεια. Το ΕΚΑΒ βρίσκεται δίπλα σας και θα ανταποκρίνεται πάντα, στην ανάγκη για άμεση βοήθεια.” Ο πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β. Νίκος Παπαευσταθίου […]

Follow by Email