21 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

Τάσος Χρόνης: O δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες και επίσημα εγκαινιάσαμε μια ακόμα υπηρεσία στο όρια του Δήμου μας, το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου.

Η δημοτική αρχή με σταθερά βήματα από την αρχή της θητείας της, προσπάθησε να αναδείξει την έλλειψη αυτή και στον γενικότερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας έγινε απόλυτα κατανοητή η ανάγκη της ίδρυσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Αυτή είναι μια δικαίωση για τη δημοτική αρχή και για την τοπική κοινωνία!

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και υπήρξε αυτή η ιστορική στιγμή για το Δήμο μας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδας, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Παπαγεωργίου, ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κολοκούρης, ο Συντονιστής Π.Σ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Πετρουτσος, ο Περιφερειακός διοικητής Π.Σ. κ. Κολυβήρας, ο διοικητής νόμου Π.Σ. κ. Καλαϊτσίδης, ο διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου κ. Γεωργόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ κ. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντζουνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Δήμου Επιδαύρου κ. Κουστένης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου κ. Οψιμουλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Σιδέρης και κ. Γανωσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου και της Νέας Επιδαύρου.

Η ομιλία του του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη:

“…Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό τόπο. Δίπλα μας είναι ο φοίνικας, το σύμβολο του νέου ελληνικού κράτους, όπου αναγεννήθηκε εκ της τέφρας του.

Εδώ έλαβε σάρκα και οστά για πρώτη φορά το ενιαίο κράτος των Ελλήνων.
Η Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων είναι, αδιαμφισβήτητα, το κρισιμότερο ιστορικό – διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.

Η Νέα Επίδαυρος είναι τόπος ιερός. Για πολλά χρόνια κεφαλοχώρι της γύρω περιοχής, αυτό άλλωστε δείχνουν σύγχρονα επίσημα στοιχεία.

Κύριε υπουργέ, μια διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Επιδαύρου έγινε πλέον πραγματικότητα. Ο Δήμος μας , ο δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο…

Η απαίτηση αυτή δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, είχε χαρακτήρα καθαρά επιχειρησιακό!

Κύριε υπουργέ, κύριε αρχηγέ η επιλογή της Νέας Επιδαύρου δεν έγινε τυχαία!

Μέσα στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού σας, όπου δίνεται βάση στη διασπορά δυνάμεων και στην μάχιμη κάλυψη των περιοχών μας, εκτός του κλιμακίου που ιδρύεται σε νευραλγική θέση, ανάμεσα σε Κορινθία και Αργολίδα ουσιαστικά, επιλέξατε να υπάρχει και πεζοπόρο τμήμα στο Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου , τις μέρες που αυτό είναι απαραίτητο. Όλα αυτά συνέβαλαν και συμβάλουν στην θωράκιση της περιοχής έναντι των φυσικών απειλών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλέον είναι δεδομένα λόγω και της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να βρεθεί ο τρόπος και να παραταθεί η λειτουργία του κλιμακίου για όλο το χρόνο, καθώς είναι επιτακτική επιχειρησιακή και φυσική ανάγκη να προστατευθεί ο αστικός ιστός με τις εκατοντάδες κατοικίες και ξενοδοχεία και να είστε σίγουρος ότι η αρωγή και η αγκαλιά του Δήμου είναι δεδομένη για να στηρίξει αυτή την υπηρεσία και τη μητρική της Π.Υ. Ναυπλίου.

Κύριε αρχηγέ, στο από 2/ 7/ 2020 έγγραφό σας, μας αναφέρεται ότι η υπηρεσία σας αξιολόγησε την επιστολή μας και ιδρύθηκε το Π.Κ. Νέας Επιδαύρου, η αλήθεια είναι ότι κάνατε ένα σπουδαίο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο το διαπιστώσαμε στη φωτιά του Κολιακίου πριν λίγες μέρες όπου μέσα σε λίγες ώρες οι πολίτες μας αισθάνθηκαν ασφαλείς . Ο Περιφερειακός διοικητής, ο διοικητής Νομού, ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπλίου και όλοι οι μάχιμοι πυροσβέστες με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό ανέδειξαν την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα τους.

Όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο κ. Κολυβήρας, ο κ. Καλαϊτσίδης και ο κ. Γεωργοπουλος έβαλαν τα θεμέλια για να κάνουμε εδώ σήμερα τα εγκαίνια, κατόπιν των εντολών σας και των εντολών του υπουργού για να αισθάνεται και να είναι ο πολίτης προστατευμένος.

Θα ήθελα να σημειώσω επίσης τη συνεργασία του δήμου με την Περιφερειακή διοίκηση και την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, στο κομμάτι της πρόληψης, καθώς μόνο φέτος καθαρίστηκαν πάνω από 45 χλμ δασικών δρόμων με την αρωγή και τη σημαντική συμβολή της δασικής υπηρεσίας και τα μισά από αυτά ήταν στο δήμο μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους που πίστεψαν στο εγχείρημα και το αγκάλιασαν, όπως ο πυροσβέστης και εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Κουστένης οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών και πολλοί ακόμα.

Κύριε υπουργέ. Κύριε αρχηγέ να γνωρίζεται ότι το αίτημα μας για μόνιμο κλιμάκιο είναι καθαρό, σοβαρό και απόλυτα ελεγχόμενο ως προς τη δική μας συμβολή!

Επίσης να ξέρετε ότι σας έχουμε εμπιστοσύνη και γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοιμούνται για να κοιμόμαστε ήσυχοι εμείς!”

 

Περισσότερα Άρθρα

Η εγ-κλιματική αλλαγή σκοτώνει αθώες ψυχές

Άνθρωπος: Κάποιοι εκπρόσωποι του είδους, ελάχιστοι αλλά πανίσχυροι, ωθούν με μαθηματική ακρίβεια τον πλανήτη Γη προς τον αφανισμό. Η φύση αντιδρά ακόμα περισσότερο και όταν έχει ισχυρά ξεσπάσματα, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά της. Οι πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, οι καύσωνες και η ξηρασίες στραγγίζουν τα όντα του […]

Τάσος Λάμπρου: Αίτημα για ειδική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

Ο Τάσος Λάμπρου ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. ζητά ειδική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με αντικείμενο την στήριξη της αγοράς και όλων των επαγγελματιών στις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης,  Το αίτημά του, έχει ως εξής: Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Κυρία Πρόεδρε Ξεκίνησε η νέα χρόνια, όμως μαζί […]

Follow by Email