14 °C Argos, GR
8 Μαρτίου 2021

«Τέλος» στο G3 – Το όπλο «ορόσημο» των Ενόπλων Δυνάμεων αλλάζει ριζικά

Έρχονται αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον οπλισμό τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΘΑ έχει δώσει «πράσινο φως» για την ολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του G3 του τυφεκίου «ορόσημο» των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Φαίνεται πως δρομολογούνται αλλαγές ακόμα και στο πιο τακτικό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων, με το τυφέκιο G3, να εντάσσεται σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Οι αλλαγές στο τυφέκιο – «ορόσημο»

Δημοσίευμα που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» , αναφέρει πως το αναβαθμισμένο τυφέκι θα φέρει μεταξύ άλλων πτυσσόμενο κοντάκιοβελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδαςφακός.

Πρόκειται για αλλαγές που θα το κάνουν πιο εύχρηστο και συνακόλουθα πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης. Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι το νέο τροποποιημένο τυφέκιο G3A3 σε τέσσερα χρόνια από τώρα να χρησιμοποιείται ευρέως από τους στρατιώτες.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ξεκινήσει και έχει εκδοθεί και σχετική οδηγία.

Στην σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του G3A3 περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, με ενσωματωμένες ράγες προσαρμογής Picatinny για την τοποθέτηση τακτικού φακούκάθετης χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα.

Ακόμα, θα τοποθετηθεί η ράγα Picatinny στο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και πληθώρας άλλων τύπων σκοπευτικών- διοπτρών, αλλά και τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 των 6 θέσεων. Τέλος θα τοποθετηθεί αορτήρας τριών σημείων.

«Τέλος εποχής» και για τα Steyr

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «τέλος εποχής» αναμένεται να μπει σύντομα και στα φορτηγά «Steyr» ή αλλιώς Στάγιερ, τα οποία αν και συναντώνται σε μεγάλους αριθμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, πλέον κρίνονται ακατάλληλα για τις ανάγκες των ΕΔ.

Τα εκατοντάδες Στάγιερ του ελληνικού στρατού θεωρούνται πλέον πεπαλαιωμένα και καταπονημένα, αφού η ηλικία τους ξεπερνάει τα 40 έτη και κρίνεται ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου στρατού.

Το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει στο πλαίσιο αυτό, να αποκτηθούν φορτηγά γενικής μεταφοράς πολύ μικρότερης ηλικίας.

ΠΗΓΗ: «ΤΑ ΝΕΑ»

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοίνωση Οικογένειας Δημητρίου Σφυρή

Η οικογένεια του εκλιπόντος Δημητρίου Σφυρή επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5017-005517-191 IBAN: GR 95 0172 0170 0050 1700 5517 191 Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Παρακαλούμε στην κατάθεση να δηλώνεται το όνομα του καταθέτη […]

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Άργους Μυκηνών λόγω της χιονόπτωσης στα ορεινά

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας λόγω της χιονόπτωσης στα ορεινά του Δήμου. Ήδη μηχανήματα γκρέιντερ του Δήμου Άργους Μυκηνών έχουν επιχειρήσει στις Τ.Κ. Σκοτεινής, Αλέας , Λιμνών και Πλατανιου. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών συνιστά στους πολίτες που διαμένουν στα ορεινά για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία να ακολουθούν τις […]

Follow by Email