11 °C Argos, GR
13 Απρίλιος 2021

Τέλος της  πρώτης παρέμβασης στον ΠΕΛΑΡΓΟ

Ολοκληρώθηκε «εν μέρει» την Κυριακή 13/9/2020 η κατασκευή του graffitiστο εργοστάσιο ΠΕΛΑΡΓΟΣ στον παραλιακό δρόμο Ναυπλίου- Ν. Κίου.

Με σύνθημα  ΠΕΤΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ-ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ -ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ -ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ,  οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου-Ν. Κίου  θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους φορείς και τους πολίτες για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής μεταξύ Ναυπλίου – Ν.Κίου και του Ερασίνου ποταμού.

Για να υλοποιηθεί η εικαστική παρέμβαση χρειάστηκε προετοιμασία πολλών μηνών: η αδειοδότηση για τη χρήση του χώρου από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών,  η εικαστική δημιουργία από τους PoliticalStencil , η επιλογή του χρόνου υλοποίησης, η αναζήτηση οικονομικών πόρων  κ.λπ.

Θα πρέπει να γίνει μια αναφορά με ευχαριστίες σε ανθρώπους και φορείς, που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το διαφορετικό, μα τόσο δημιουργικό, αυτό τριήμερο.

Να ευχαριστήσουμε τη Δήμητρα Καραχοτζίτη, μέλος των φίλων του υγρότοπου, που με την επιμονή της μας έπεισε να γίνει η παρέμβαση. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, γιατί μπορέσαμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα για την περιοχή.

Να ευχαριστήσουμε τους PoliticalStencil, που μας συνέδραμαν ακούραστα και τις τρεις μέρες για να υλοποιηθεί η παρέμβαση. Σας βεβαιώνουμε ότι ήταν ένα πολύ κουραστικό, πολύ ζεστό, με πολύ άγχος, αρκετά τεχνικά προβλήματα και πολλά απρόοπτα τριήμερο.

Ευχαριστίες και στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών που μας έδωσε άδεια για την παρέμβαση στο εργοστάσιο της ιδιοκτησίας της και στην Τροχαία Άργους για την άδεια υλοποίησης της δράσης.

Όλους τους πολίτες που ήλθαν και έβαλαν τη δικιά τους πινελιά. Στους  γονείς που έφεραν τα παιδιά τους να σχεδιάσουν στον τοίχο του Πελαργού. Ακόμα και αυτούς που πέρασαν και μας κέρασαν ένα κρύο μπουκάλι νερό.

Όσους βοήθησαν οικονομικά, με ιδιαίτερη αναφορά στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που αγκάλιασαν και οικονομικά την προσπάθεια.

Αναφορά και στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου, Σωκράτη Δωρή, για όλη τη βοήθεια του το τριήμερο, καθώς κάποιοι άλλοι κοντινοί  τοπικοί άρχοντες μας  σνόμπαραν επιδεικτικά.

Στα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν όλη την προσπάθεια.

Ωπ ….ξεχάσαμε μια αναφορά σε κάποιον.

Στον άνθρωπο που έκανε ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να έλθουν στον χώρο τρία περιπολικά της αστυνομίας (τρία, επαναλαμβάνουμε), μάλλον για να μας συλλάβουν(για να έλθουν τρία) μετά από ανώνυμη (!!!!!!)καταγγελία. Μήπως ο καταγγέλλων ανώνυμος πέρασε για να δει και αν κάνει καλά τη δουλειά της η αστυνομία;

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί που σνόμπαραν με τον τρόπο τους αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να την θεώρησαν πολύ γραφική και όχι τόσο αγωνιστική.Το graffitiόμως είναι εκεί για να υπενθυμίζει σ΄όλους πόσο σημαντικός είναι ο υγρότοπος.

Υ.Γ.  Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε,  η εικαστική παρέμβαση δεν ολοκληρώθηκε πλήρως και θα συνεχιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή εικαστικών από την περιοχή μας και φυσικά όλων των φίλων που αγκάλιασαν τη δράση αυτή.

Φίλοι υγρότοπου Ναυπλίου – Ν. Κίου

Περισσότερα Άρθρα

Ανδριανός στη Βουλή για την Αγία Σοφία και τα ελληνοτουρικά, την αγροτική ανάπτυξη και τον Ανάβαλο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του με θέμα την απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σημερινή μέρα, που η Ελλάδα γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μια πολύ δυσάρεστη μέρα για τον Ελληνισμό […]

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η σύμβαση για το αλιευτικό της Μαραθούπολης, σειρά έργων πολλών εκατομμυρίων στον Δήμο Τριφυλίας

Το εργολαβικό συμφωνητικό για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, έργο προϋπολογισμού 5.388.580,64 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εχθές Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας. Το εν λόγω έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020. Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια, προέβη σε ενημέρωση για την πορεία του συνόλου των έργων […]

Follow by Email