22 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

Τέλος το Πάσχα στο χωριό: Λουκέτο παντού για σχεδόν ένα μήνα

Το Πάσχα στο χωριό είναι μια απίθανη περίπτωση να συμβεί. Όπως ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, αλλά η επιδημιολογική εικόνα δεν καλυτερεύει με αποτέλεσμα να μείνουμε και φέτος χωρίς να επισκεφθούμε τα χωριά μας για τις πασχαλινές γιορτές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστές θα μείνουν οι περισσότερες δραστηριότητες μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, ενώ όλες οι πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος τοποθετούνται κοντά στην ημέρα επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου, στις 14 Μαΐου.

 

Πάσχα στο χωριό: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Κλειστά θα είναι Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση μέχρι το Πάσχα. Αυτό αποφασίστηκε στην καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά στο Μαξίμου.

Με άλλα λόγια, αποκλείστηκε ένα στοχευμένο άνοιγμα της εστίασης λόγω των εικόνων στις πλατείες (τα λεγόμενα «κορονοπάρτι») διότι τονίστηκε πως «η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα ωστόσο, πρέπει να υπάρχει υπομονή για να μην υπάρξει πισωγύρισμα».

Από κυβερνητικής πλευράς, μία παρέμβαση στα φαινόμενα με τα «κορονοπάρτι» σε Κυψέλη και Περιστέρι το Σαββατοκύριακο, τονίζεται ότι θα οδηγούσε σε εκτεκταμένα επεισόδια. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι γι’ αυτό τον λόγο προκρίνονται οι επιχειρήσεις αποκλεισμού συγκεκριμένων σημείων, όπως στην πλατεία Βαρνάβα.

 

Πάσχα στο χωριό: Τι φοβίζει τους ειδικούς

Μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται διστακτικά για το άνοιγμα των μετακινήσεων που θα επέτρεπε το Πάσχα στο χωριό. Το πλάνο για τη μετακίνηση εκτός νομού μετατίθεται πλέον για μετά τις 14 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Έτσι όλα δείχνουν ότι το σχέδιο που είχε καταρτισμένο η κυβέρνηση με υποχρεωτικό self test για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι. Δυστυχώς, οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι πάνω από το «κόκκινο» και υπάρχει ορατός κίνδυνος, εφόσον επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, να εξαπλωθεί ο ιός από ασυμπτωματικούς σε πολίτες μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει αργότερα με αυστηρούς κανόνες, ενδεχομένως με συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας και «σφιχτό» πλάνο με καθήμενους ανά τραπέζι. Συμπερασματικά, το πλάνο της κυβέρνησης είναι να παρεμείνουμε όπως είμαστε μέχρι τις 10 Μαΐου όταν σταδιακά θα επιτραπεί το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων, Γυμνάσιων, Δημοτικών αλλά και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Περισσότερα Άρθρα

Παν.Ψυχογυιός: Άνοιγμα Τουρισμού – Το ταμείο ξεκινάει από το μηδέν

Άνοιγμα Τουρισμού – Το ταμείο ξεκινάει από το μηδέν Μια δύσκολη και συνάμα κομβική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα. Ορόσημο το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου . Εντούτοις δεν αποκλείεται πολλά ξενοδοχεία να ανοίξουν έως και 1 μηνά αργότερα δηλαδή 15 Ιουνίου ή και ακόμα 1η […]

Το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα πριν 63 χρόνια, δηλητηρίασε τον πατέρα και το αδερφό της γιατί είχε σχέση με τον παππού της

Τέλη της δεκαετίας του ΄50. Μια μαζική δολοφονία συγκλόνισε το νησί της Ζακύνθου. Μια 19χρονη κοπέλα δηλητηρίασε τον πατέρα και τον αδερφό της και αποπειράθηκε να σκοτώσει και τη μητέρα της. Τα αίτια άφησαν άναυδη την ελληνική κοινή γνώμη. Η «φαρμακεύτρια της Ζακύνθου», όπως τη χαρακτήριζε τότε ο Τύπος, ξεκλήρισε την οικογένεια της με προτροπή […]

Follow by Email