28 °C Argos, GR
28 Σεπτεμβρίου 2021

Τί ζητάνε οι έμποροι του Άργους

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 7 & 8-12-2019 στο Άργος του Νομού Αργολίδας στην αίθουσα του πανέμορφου νεοκλασικού ιστορικού κτηρίου από 1830 ( πρώην Δημαρχείο).

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής Ν. Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός (Ν.Δ.), ο Βουλευτής Ν. Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς (ΚΙΝΑΛ) και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος.


Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Αργολίδας, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους προς τους παρευρισκόμενους των αρμόδιων φορέων για καίρια θέματα και προβλήματα που απασχολούν την πόλη με άμεσο στόχο την επίλυσή τους.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δύο νέων χώρων στάθμευσης (parking) στις εισόδους της πόλης ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της, καθώς με την ανάπλαση του κέντρου λιγόστεψαν οι θέσεις και οι επισκέπτες δυσκολεύονται να βρουν κάποια ελεύθερη. Επίσης ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να μην κλείσει το υποκατάστημα της ΔΕΗ Άργους αλλά να επανδρωθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου μουσείου στην πόλη του Άργους με αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται τώρα σε αποθήκες καθώς και την αξιοποίηση μνημείων που τώρα είναι εγκαταλελειμμένα ή ελλιπώς αναστηλωμένα. Υπάρχουν μνημεία στο Άργος που είναι αναξιοποίητα, όπως είναι η οικία του Σπυρίδωνος Τρικούπη, η οικία του στρατηγού Τσώκρη, Μακρυγιάννη, Καλλέργη κλπ. που θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στην πόλη. Ζήτησε επίσης την λειτουργία του νοσοκομείου του Άργους συνεχώς και όχι μόνο σε εφημερίες και την αναβάθμισή του σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να υπάρχει υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.


Επιτακτική ανάγκη όπως είπε ο Πρόεδρος κ.Καλοθέου είναι η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής και θα πρέπει να διεκδικήσουμε το τμήμα αγροτικής οικονομίας ή κάποιο άλλο αξιόλογο, προκειμένου να βοηθήσει εκτός των άλλων και την τοπική οικονομία.


Τέλος, αναφέρθηκε στην σημασία της επέκτασης του προαστιακού μέχρι την Καλαμάτα για την ανάπτυξη της Αργολίδας, καθώς και την βελτίωση της σύνδεσης της πόλης του Άργους από τον κόμβο Αρχαία Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες – Άργος.
Η σύνδεση αυτή θα δώσει νέα πνοή στο νομό τόσο σε σχέση με τον τουρισμό, όσο και σε σχέση με τις μεταφορές, επειδή η έξοδος από την Στέρνα είναι περισσότερα χιλιόμετρα και δυσκολεύει την πρόσβαση στην περιοχή και είναι πιο χρονοβόρα.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς ενημέρωσε για τις αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και για τα τρέχοντα θέματα και οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ.


Επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντώνης Καλοθέου ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις μας όσον αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το τραπεζικό (κόκκινα δάνεια , pos, αναπτυξιακή τράπεζα )κ.λ.π.
Τέλος, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συναντήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα σαν μέτρο πίεσης με φορείς και Υπουργούς.


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους για την φιλοξενία τους και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

 

Εκ της Ομοσπονδίας

Περισσότερα Άρθρα

Το Ελληνικό Ωδείο μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ στο Άργος

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς,η παρουσία σας , την Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού  “Μέγας Αλέξανδρο” στο Άργος καθώς οι σπουδαστές μας : ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΥΡΑ/τμήμα ακορντεόν (κλασικό ρεπερτόριο) και ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ/ τμήμα ντραμς στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΊΟ ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΥΣ, θα παρουσιάσουν ολόκληρο το πρόγραμμα με τα μουσικά κομμάτια […]

Η εικόνα των πυρκαγιών σε Μεγαλόπολη και Γορτυνία

Οι όποιες αναζωπυρώσεις προκύπτουν απ’ τις εστίες των φωτιών της Άνω Μεσσηνίας, ανησυχούν τα χωριά του δήμου της Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, που βρίσκεται στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όλες αυτές τις ημέρες, η φωτιά της Μεσσηνίας, είναι μεταξύ των Χράνων και του Ίσσαρι Μεγαλόπολης, σε δύσβατη περιοχή. Όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ […]

Follow by Email