24 °C Argos, GR
20 Ιουνίου 2021

Τεράστιες δαπάνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ενοικίαση χώρων

Σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε, η παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” (μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου) αναφέρει ότι:

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας,στις 20/12/2018, συζητήσαμε μεταξύ των άλλων θεμάτων και την παράταση μίσθωσης, για έναν ακόμη χρόνο (έως 31/12/2019), των ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 17 ακίνητα (!) εκ των οποίων τα 14 είναι στην Τρίπολη, τα 2 στο Άστρος και το 1 στο Λεβίδι.

Δηλαδή από την αρχή της θητείας της έως σήμερα, προκειμένου να λειτουργήσει η Περιφέρεια στην Τρίπολη χρειάστηκε να ενοικιάσει αυτά τα κτήρια για ανάγκες των υπηρεσιών της. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για συνολική μισθωμένη επιφάνεια 5.705,15 τ.μ. αντί του σημερινού συνολικού μηνιαίου μισθώματος των 20.187,74 ευρώ, που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 3,54 ευρώ το τ.μ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο πληρώνουμε 242.256,00 ευρώ για μισθώσεις κτηρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας!

Αξίζει εδώ να καταθέσουμε δύο παρατηρήσεις:

  • Ενώ έχουμε ενοικιάσει χώρους στο κέντρο της πόλης ακόμη και με 3 ευρώ ανά τ.μ., στο ακίνητο του ΚΤΕΛ, που είναι εκτός πόλης, πληρώνουμε 5,4 ευρώ το τ.μ.!
  • Πρόσφατα ενοικιάσαμε χώρους για αρχεία – τόσο στο ΚΤΕΛ όσο και στο ακίνητο της Δεληγιάννη 9 – με την ίδια τιμή που πληρώνουμε για γραφεία.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, παρά τις διαμαρτυρίες μας,η Περιφερειακή Διοίκηση δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με τη στέγαση των υπηρεσιών της. Σε άλλους νομούς, όπως η Κορινθία, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Θα έπρεπε, μετά από δύο θητείες:

  1. Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση να έχει ψάξει για μόνιμες λύσεις οριστικής στέγασης είτε αξιοποιώντας δημόσια κτήρια και εκτάσειςείτε κατασκευάζοντας νέο κτήριο.
  2. Να έχειπροσπαθήσει μέσα από τη σύμπτυξη των υπηρεσιών να βρεθεί χώρος ενιαίας ενοικίασης.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη και τις μειώσεις που έγιναν πανελλαδικά από την Κυβέρνηση για τις μισθώσεις των δημόσιων κτηρίων, να έχει επαναπροσδιορίσει τα μισθώματα προς όφελος του Δημοσίου.

Δεν μπορεί και το θέμα της ενοικίασης χώρων να κινείται στα πλαίσια των πελατειακών σχέσεων με αποτέλεσμα τη σημερινή περίοδο να δαπανώνται τόσο μεγάλα ποσά. Να προσθέσουμε ακόμη πως όταν διεκδικείς και άλλες δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή σου, π.χ. νέες πανεπιστημιακές σχολές κ.λπ., οφείλεις να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη, εκτός από την κατάσταση των υπαρχουσών υποδομών και τη μέγιστη αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων.

 

Περισσότερα Άρθρα

Πίστωση σε δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής- Τον Ιούνιο ο δεύτερος γύρος

  Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 8.652 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι, σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, ξεκινά από τις 2.000 ευρώ και φθάνει, κατ’ […]

Ολονύκτια μάχη της ΔΕΥΑΡΜ , “έσκαζαν” οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ σαν μπαλόνια

Ολονύκτια μάχη έδωσαν τα συνεργία της ΔΕΥΑΡΜ χτες, αφού “έσκασε” στην αρχή ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που στέλνει το νερό στο Νέο Ηραίο και μετά από λίγο αυτός του Άργους. Προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη διακοπή υδροδότησης συνεργία της ΔΕΥΑΡΜ, της ΔΕΗ , ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ Παναγιώτης Σκούφης […]

Follow by Email