11 °C Argos, GR
13 Απρίλιος 2021

Τηλεδιάσκεψη από την Π.Ε.Αργολίδας για την διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων

Η εξαιρετική πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με κύριο θέμα την ενημέρωση για τα ισχύοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης, πρόληψης, και διαχείρισης κρουσμάτων Covid σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των εκπρόσωπων των επιχειρηματικών φορέων της αγροτικής παραγωγής και των συσκευαστηρίων επεξεργασίας εσπεριδοειδών της περιοχής.

Ο ρόλος μας είναι σαφώς επικουρικός αφοί οι μόνοι αρμόδιοι είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, την ιατρό της ΚΟΜΥ Αργολίδας Κατερίνα Νέλλα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνο Κατσαρό, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λαθούρη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αργολίδας ενώ συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αργολίδας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης.

Οι χώροι όπου αυτήν την περίοδο δουλεύουν οι εργάτες γης και οι εργαζόμενοι σε συσκευαστήρια επεξεργασίας εσπεριδοειδών μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε υγειονομικές «βόμβες». Παρότι η Αργολίδα καλά κρατεί ως προς το χαμηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπήρξε από όλους τους συμμετέχοντες η συναντίληψη ότι είναι απόλυτη ανάγκη να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Τυχόν παραλείψεις θα έχουν ολέθριες συνέπειες για την περιοχή μας.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και είναι εξαιρετικό να μπορούμε να συζητούμε από κοινού για τις ανησυχίες και τους φόβους μας. Θα βγούμε από αυτή την κρίση με την τήρηση των μέτρων και με τη συνεργασία όλων για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλότερη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής.

 

Ιωάννης Μαλτέζος

Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τον ορισμό εκπροσώπων στις αναπτυξιακές.

  Αφού συρρικνώνετε το δημόσιο ειδικά στους τομείς που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, έρχεστε μετά και φτιάχνετε και μια αναπτυξιακή ΑΕ, για να καλύψετε στοιχειωδώς τέτοιες ανάγκες. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και ιδιωτικοποιήσεις και άρση της μονιμότητας των […]

Τάσος Χρόνης: Ας στηρίξουμε τον τόπο μας όλοι

Σήμερα εκατοντάδες οικογένειες στο δήμο μας προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους και την τοπική οικονομία. Ας στηρίξουμε τον τόπο μας όλοι. Να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και να επιβιώσουν όσοι επιχειρούν σε τέτοιες συνθήκες. Εμείς στο “γνωστό δρομολόγιο” προς την πρωτεύουσα, προσπαθούμε να βάλουμε πλάτη με μικρά και μεγαλύτερα πράγματα που διεκδικούμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ […]

Follow by Email