20 °C Argos, GR
24 Οκτωβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη από την Π.Ε. Αργολίδας για τον κορονοϊό στα σχολεία

Η διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες αποτέλεσε το θέμα της ευρείας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Κύριος σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών και η επισήμανση των καταλληλότερων ενεργειών σε περίπτωση ανάγκης για τη διαχείριση κρίσης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Συμμετείχε και η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η οποία  αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία καθώς και τους επιστήμονες για το χρόνο που αφιέρωσαν προκειμένου να ενημερώσουν τους Δ/ντες των σχολείων για τα αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, επεσήμανε ότι ενωμένοι και πειθαρχημένοι στον κοινό μας στόχο μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτήν την πανδημία.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία ήταν πρωτοβουλία της Π.Ε. Αργολίδας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώθηκε δε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας- ενημερώθηκαν και μίλησαν στους συμμετέχοντες η ειδική Λοιμωξιολόγος και επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Γαρυφαλλιά Πουλάκου και η Διευθύντρια Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ναυπλίου Γεωργία Παναγόπουλου.

Συμμετείχαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Κωνσταντίνος Κατσαρός και Γεώργιος Δωροβίνης αντίστοιχα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος και οι διευθυντές των δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων όλου του νομού.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινήσεις, ειδικότερα όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει όταν το παιδί εμφανίσει  συγκεκριμένα συμπτώματα καθώς και ποια από αυτά θα οδηγούν τις εκπαιδευτικές μονάδες να ζητούν τη διενέργεια μοριακού τεστ καθώς και τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε επίπεδο ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναμονή σε ειδικό χώρο του σχολείου ύποπτων κρουσμάτων όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα και θα ειδοποιείται από την εκπαιδευτική μονάδα άμεσα ο ΕΟΔΥ ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται πιστά.

«Σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουμε να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και σύνεση για την προστασία των μαθητών και των εργαζομένων στις εκπαιδευτικές μονάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ.Μαλτέζος και πρόσθεσε: «Λάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία έχοντας στο νου την επιδίωξη να χτιστούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των καθ΄ύλην αρμόδιων ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε επιτυχώς, τυχόν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού στα σχολεία του Νομού μας και να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία για οτιδήποτε χρειαστεί. Επισημάνθηκε η άμεση βοήθεια της Περιφέρειας που θα υπάρξει σε κάθε επίπεδο για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης για τα σχολεία.»

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Ερμιονίδας στην 5η Διεθνή ‘Εκθεση Τουρισμού

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Ερμιονίδας στην 5η Διεθνή ‘Εκθεση Τουρισμού Athens International tourism EXPO.  Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής και Δημοτικό  Σύμβουλο κ. Απόστολο Λαδά και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντίνα Νικολάκου. Ο κ. Λαδάς στην προσπάθεια της ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος […]

Στους 245 οι νεκροί – Κατέληξε ασθενής στο ΑΧΕΠΑ

Μία 87χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ, κατέληξε το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να φτάσει τους 245. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (άνοια, σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνο μαστού).

Αρέσει σε %d bloggers: