20 °C Argos, GR
20 Οκτωβρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με την συμμετοχή του Πάνου Σκουρλέτη

Την Κυριακή 26 Απριλίου συνεδρίασε η Διευρυμένη ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Γραμματέα σ.Πάνου Σκουρλέτη και του σ. Άγγελου Γκόγκογλου από το Οργ.Γραφείο.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε κατ’ αρχάς η γενική πολιτική γραμμή του κόμματος στη τρέχουσα υγειονομική κρίση και η σοβαρή και υπεύθυνη στάση του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης στη προσπάθεια θωράκισης της κοινωνίας απέναντι στη πανδημία.

Ιδιαίτερα εξετάστηκε η κατάσταση στην Ερμιονίδα και αναδείχτηκαν οι ευθύνες ορισμένων παραγόντων για τη σημερινή κατάσταση, όπως έχουν επισημανθεί σε σειρά ανακοινώσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό (Τμήμα Υγείας, Βουλευτής κλπ ).

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η δράση των μελών και του κόμματος συνολικά στο ζήτημα της πανδημίας, πρέπει να επικεντρώσει στη Πρωτοβάθμια περίθαλψη και στις ανάγκες των πιο ευπαθών και αδύναμων ομάδων της κοινωνίας.

Εξετάστηκε η κατάσταση στο Νομό από τη σκοπιά της διαφαινόμενης οξείας οικονομικής κρίσης που θα πλήξει τη κοινωνία το αμέσως επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα επικίνδυνη κρίθηκε η κατάσταση στον Αγροτικό και Τουριστκό τομέα, στα προβλήματα που θα προκύψουν στη Παιδεία στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις εργασιακές σχέσεις. Εκτιμήθηκε ως απαραίτητη η διοργάνωση τηλεδιασκέψεων με τους κοινωνικούς φορείς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της επερχόμενης λαίλαπας για ουσιαστική και αμφίδρομη πληροφόρηση – προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει από το Τουριστικό Τμήμα.

Καθώς μπροστά μας βρίσκεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δραματικές συνέπειες στην επιχειρηματικότητα και την εργασία, το κόμμα μας πρέπει να ανταπεξέλθει συλλογικά σε νέα καθήκοντα και απαιτήσεις.

Επισημάνθηκε ότι η επιδείνωση της κοινωνικής κρίσης θα οξύνει τη πολιτική σύγκρουση καθώς η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία γενικά αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ ειδικά, βρίσκεται όλο και πιο πολύ εκτός τόπου και χρόνου.

Χρειάζεται επομένως να εμβαθύνουμε τον αντιπολιτευτικό μας λόγο – χωρίς αχρείαστες λεκτικές ακρότητες – και να επεξεργαστούμε πραγματικά ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές προτάσεις που θα ενισχύσουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας ( όπως εκδηλώθηκαν ήδη στο διαβόητο θέμα των Voucher ) και θα μπορέσουν αύριο να αντιστρέψουν το ρεύμα προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εκφράζοντες τις ευχές για καλή δύναμη, προς όλες τις Συντρόφισσες και τους Συντρόφους, τις Φίλες και τους Φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό μας,

Η ΝΕ Αργολίδας.

Περισσότερα Άρθρα

17η εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Διοβουνιώτης”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Διοβουνιώτης” και η εθελοντική ομάδα αιμοδοτών σας προσκαλούν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου λόγω αυξημένων αναγκών στη 17η εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κοινωνικού ιατρείου του δήμου Ναυπλιέων στην οδό 25ης Μαρτίου 75 από τις 16:00 έως τις 20:00 Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19. Η […]

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα Σήμερα Σάββατο 8 Μαΐου 2021 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Πυκνότερες κατά περιόδους θα είναι οι νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ανάλογα φαινόμενα πολύ τοπικού χαρακτήρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας […]

Follow by Email