15 °C Argos, GR
12 Μάι 2021

Τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με την συμμετοχή του Πάνου Σκουρλέτη

Την Κυριακή 26 Απριλίου συνεδρίασε η Διευρυμένη ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Γραμματέα σ.Πάνου Σκουρλέτη και του σ. Άγγελου Γκόγκογλου από το Οργ.Γραφείο.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε κατ’ αρχάς η γενική πολιτική γραμμή του κόμματος στη τρέχουσα υγειονομική κρίση και η σοβαρή και υπεύθυνη στάση του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης στη προσπάθεια θωράκισης της κοινωνίας απέναντι στη πανδημία.

Ιδιαίτερα εξετάστηκε η κατάσταση στην Ερμιονίδα και αναδείχτηκαν οι ευθύνες ορισμένων παραγόντων για τη σημερινή κατάσταση, όπως έχουν επισημανθεί σε σειρά ανακοινώσεων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό (Τμήμα Υγείας, Βουλευτής κλπ ).

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η δράση των μελών και του κόμματος συνολικά στο ζήτημα της πανδημίας, πρέπει να επικεντρώσει στη Πρωτοβάθμια περίθαλψη και στις ανάγκες των πιο ευπαθών και αδύναμων ομάδων της κοινωνίας.

Εξετάστηκε η κατάσταση στο Νομό από τη σκοπιά της διαφαινόμενης οξείας οικονομικής κρίσης που θα πλήξει τη κοινωνία το αμέσως επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα επικίνδυνη κρίθηκε η κατάσταση στον Αγροτικό και Τουριστκό τομέα, στα προβλήματα που θα προκύψουν στη Παιδεία στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις εργασιακές σχέσεις. Εκτιμήθηκε ως απαραίτητη η διοργάνωση τηλεδιασκέψεων με τους κοινωνικούς φορείς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της επερχόμενης λαίλαπας για ουσιαστική και αμφίδρομη πληροφόρηση – προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει από το Τουριστικό Τμήμα.

Καθώς μπροστά μας βρίσκεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δραματικές συνέπειες στην επιχειρηματικότητα και την εργασία, το κόμμα μας πρέπει να ανταπεξέλθει συλλογικά σε νέα καθήκοντα και απαιτήσεις.

Επισημάνθηκε ότι η επιδείνωση της κοινωνικής κρίσης θα οξύνει τη πολιτική σύγκρουση καθώς η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία γενικά αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ ειδικά, βρίσκεται όλο και πιο πολύ εκτός τόπου και χρόνου.

Χρειάζεται επομένως να εμβαθύνουμε τον αντιπολιτευτικό μας λόγο – χωρίς αχρείαστες λεκτικές ακρότητες – και να επεξεργαστούμε πραγματικά ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές προτάσεις που θα ενισχύσουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας ( όπως εκδηλώθηκαν ήδη στο διαβόητο θέμα των Voucher ) και θα μπορέσουν αύριο να αντιστρέψουν το ρεύμα προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εκφράζοντες τις ευχές για καλή δύναμη, προς όλες τις Συντρόφισσες και τους Συντρόφους, τις Φίλες και τους Φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό μας,

Η ΝΕ Αργολίδας.

Περισσότερα Άρθρα

Κοπή πίτας του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», σας προσκαλεί στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20.00 στο κοσμικό κέντρο Pantazis Royal στη Δαλαμανάρα. Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά και να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική. Φτιάξτε την παρέα σας και προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας, από […]

Συνεδριάζει με 23 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΠΕ Αργολίδας για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:  1ο θέμα Περί συζήτησης της αρ.πρ.17144/ 04-10-2019 αίτησης των Δημ.Συμβούλων εκ της αντιπολίτευσης. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. 2ο θέμα […]

Follow by Email