27 °C Argos, GR
28 Σεπτεμβρίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Γεωργίου Βαγενά και των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), ΒασιλείουΓεώργαρη (Γ’ Αντιπρόεδρος Ο.Ε.ΕΣ.Π. & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου), Αντωνίου Καλοθέου (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.ΕΣ.Π. & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους), ΝικολάουΧαβέλη (Αν. Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και Παναγιώτη Φλώρου (Αν. Οικον. Επόπτης Ο.Ε.ΕΣ.Π. & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης), με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Στην διαδικτυακή συνάντηση από την μεριά της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εκφράστηκε ο εύλογος προβληματισμός και η ανησυχία για την επόμενη μέρα του μικρομεσαίου επαγγελματία, καθώς τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ζήτησε την αρωγή του Περιφερειάρχη για την στήριξη του κλάδου μας προκειμένου να ξεπεράσουν όσες περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τον σκόπελο της ύφεσης αυτή την δύσκολη περίοδο. Είναι ανάγκη να βοηθηθούν οι ευάλωτοι για να περιοριστούν οι απώλειες και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω του κορονοϊού και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στο βαθμό του δυνατού, ώστε η κοινωνία μας να καταφέρει να ορθοποδήσει και να βαδίσει προς μια κανονικοποίηση. Ακόμα μας ενημέρωσε ότι μέχρι τις 25 Απριλίου 2021 αναμένονται τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις για τους δικαιούχους.

Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης μας πληροφόρησε ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογιών, πρόκειται, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, να διαθέσει 122.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα εμπορίου, την οποία θα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία μέσω μνημονίου συνεργασίας. Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελείται από έξυπνες εφαρμογές και συστήματα, τα οποία θα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν δωρεάν.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως η Περιφέρεια αναμένει προτάσεις, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Οι ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις θα συνεχιστούν από την μεριά της Ο.Ε.ΕΣ.Π. μέχρι να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να στηριχθούν όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που εκπροσωπούμε.

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στην εθνική οδό Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στην εθνική οδό Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, ανάμεσα στις κοινότητες Λαμπέτι και Κολίρι. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Εσπευσμένα στο ΚΑΤ ο 24χρονος από την Εύβοια -Βούτηξε για τον σταυρό και τραυματίστηκε!

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 24χρονος από τη Χαλκίδα που σήμερα το πρωί, μαζί με ομάδα ατόμων βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό στην Αμάρυνθο Εύβοιας, όπως ορίζει το έθιμο των Θεοφανίων. Ωστόσο, ο νεαρός κατά την πτώση του στο νερό τραυματίστηκε άσχημα στον αυχένα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο νεαρός […]

Follow by Email