25 °C Argos, GR
20 Ιουνίου 2021

Τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών με υπουργούς της Κυβέρνησης

Η γενική προσπάθεια που καταβάλλεται στη χώρα μας για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού και οι τρόποι για τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών της πολιτείας -σε κεντρικό επίπεδο, όπως επίσης σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων- αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και με περιφερειάρχες από διάφορες περιοχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι θα πρέπει να ενταθούν περαιτέρω οι προσπάθειες, ενώ αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον τομέα της υγείας δήλωσε ότι θα εξεταστούν διεξοδικά μετά την έξοδο της χώρας μας από την κρίση που βιώνει.

Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας έθεσε εκ νέου το θέμα της υποστελέχωσης και της ανεπαρκούς υποδομής του τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι “παρά τις ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών” οι δυνατότητες του εν λόγω τομέα είναι περιορισμένες στην Περιφέρειά μας. Εξειδικεύοντας, δήλωσε ότι η Περιφέρεια στερείται βασικών πραγμάτων, καθώς σε αυτή “δεν υφίσταται καμία πανεπιστημιακή κλινική, ούτε νοσοκομείο αναφοράς”.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του δημοσίου, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η υιοθέτηση των ψηφιακών διευκολύνσεων δίνει τη δυνατότητα για την επί τα βελτίω αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και περαιτέρω ψηφιοποίησή της.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, συζητήθηκαν τρόποι για να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική απέναντι σε ευπαθείς ομάδες -όπως οι ρομά, αλλά και τα αμεα- οι οποίες στη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει προτάσεις σχετικά με τρόπους ενίσχυσης και συνδρομής των εν λόγω ομάδων.

Τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, ιδιαίτερα ως προς τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων σε αυτές κυρίως εν μέσω της υφιστάμενης κατάστασης.

Για το θέμα αυτό, κατέληξε ο Π. Νίκας, θα υπάρξει σύντομα εγκύκλιος από τον γενικό διευθυντή δημόσιας υγείας της Περιφέρειας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Υπουργείο Εργασίας: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ την εβδομάδα 17-21 Μαΐου

Την πληρωμή των αποζημιώσεων για την αποζημίωση δώρου Πάσχα Απριλίου για αναστολές συμβάσεων εργασίας και μία ακόμη καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 17-21 Μαΐου. Συνολικά θα καταβληθούν 80,5 εκατ. ευρώ σε πάνω […]

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα στον δήμο Ευρώτα – Εντοπίστηκαν 39 κρούσματα

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού στο δήμο Ευρώτα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας. “Στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον δήμο Ευρώτα, από τα 805 δείγμα εργατών που εξετάστηκαν, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα κορονοϊού. […]

Follow by Email