17 °C Argos, GR
23 Οκτωβρίου 2020

Τηλεμετρικός μετεωρολογικός σταθμός από την ΕΑΣ Αργολίδας για την εφαρμογή της ευφυούς Γεωργίας

Τον δεύτερο τηλεμετρικό μετεωρολογικό σταθμό που εγκαθιστά σε πειραματικό στάδιο, μετά από αυτόν στην περιοχή του Μοναστηρακίου, παρουσίασε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.

Η νέα εγκατάσταση έγινε σε καλλιέργεια πορτοκαλιών στην περιοχή του Άργους και θα αποτελεί εργαλείο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων στις καλλιέργειες, τη βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας στο παραγόμενο προϊόν αλλά και τη δραστική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η ευφυής γεωργία είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας. Μπορεί να φέρει σημαντική μείωση στο κόστος αλλά και σημαντική ποιοτική και ποσοτική βελτίωση στην αγροτική παραγωγή.

Ο τηλεμετρικός σταθμός του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense αποτελεί ένα ελληνικό προϊόν ανεπτυγμένο και κατασκευασμένο από τη NEUROPUBLIC. Ο σταθμός συνδυάζει δεδομένα από την ατμόσφαιρα, το έδαφος και το φυτό για την εξαγωγή συμβουλών προς τους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγρο-μετεωρολογικός αυτός σταθμός συλλέγει δεδομένα που αφορούν στις ατμοσφαιρικές (όπως θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, ηλιακή ακτινοβολία, ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, καθώς και βροχόπτωση) και εδαφικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία εδάφους).

Παράλληλα, μέσω του «αισθητήρα φύλλου» συλλέγει δεδομένα για τις συνθήκες εντός της κόμης των φυτών (θερμοκρασία, αέρα, υγρασία και συνθήκες διύγρανσης του φύλλου), εξασφαλίζοντας μέγιστη ακρίβεια στην εποπτεία της καλλιέργειας.

Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται μέσω γραμμής κινητής τηλεφωνίας. Ο χειριστής έχει την δυνατότητα να δει και να επεξεργαστεί τα δεδομένα μέσω internet από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Ο σταθμός λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ηλιακό συλλέκτη ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες. Η λήψη και καταγραφή των μετρήσεων στον σταθμό είναι επιλεγόμενη από τον χρήστη στην περιοχή 10 – 120 λεπτά.

Ο χειριστής έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει όρια τιμών για όλους τους αισθητήρες. Σε περίπτωση που κάποιος από τους αισθητήρες βγει εκτός ορίων, τότε ο σταθμός μπορεί να στείλει αυτόματα, γραπτό μήνυμα σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει επιλέξει ο χειριστής ή email. Τα δεδομένα εμφανίζονται σε μορφή πίνακα.

To σύστημα μπορεί να υπολογίζει την επικινδυνότητα προσβολών από ασθένειες για δέντρα, αμπέλι, πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, ντομάτες, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, κτλ.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος απαντάει για το “πάρτι βλασφημίας”: «Γεννήθηκε η ευσπλαχνία»

« Εν’ άλλο βράδυ τον άκουσα να κλαίει δίπλα. Χτύπησα την πόρτα και μπήκα. Μου ‘δειξε πάνω στο κομοδίνο ένα μικρό ξύλινο σταυρό. “ Είδες, μου λέει, γεννήθηκε η ευσπλαχνία”. Έσκυψα τότε το κεφάλι κι έκλαψα κι εγώ. Γιατί θα περνούσαν αιώνες και αιώνες και δεν θα ‘χαμε να πούμε τίποτε ωραιότερο απ’ αυτό» ( «Η […]

Τιμητικές διακρίσεις για συμπατριώτη συγγραφέα

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας  που διοργάνωσε το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς «ΚΕΦΑΛΟΣ». Στην Κατηγορία «Διήγημα με ελεύθερο θέμα» Ενηλίκων, μεταξύ των διακριθέντων ήταν και ο συμπατριώτης μας συγγραφέας και παλαίμαχος δημοσιογράφος Γιώργος Ν. Μουσταΐρας, που συμμετείχε με το ιστορικό διήγημα: «Προς τη θάλασσα και τη λευτεριά». Το διήγημα, που απέσπασε 2ο Έπαινο, έχει […]

Αρέσει σε %d bloggers: