31 °C Argos, GR
1 Αυγούστου 2021

Τι ζωγράφιζαν τα παιδιά της Τρίπολης όταν “έμειναν σπίτι”- Υπαίθρια έκθεση έργων

Έργα ζωγραφικής παιδιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του Δήμου Τρίπολης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, θα παρουσιαστούν σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Πετρινού.

Πρόκειται για τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης ζωγραφικής, των παιδιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, τον Μάρτιο του 2020 και ζωγράφισαν με θέμα «Μένουμε Σπίτι».

Βρισκόμασταν στην αρχή της πανδημίας της Covid-19 και διανύαμε την πρώτη εβδομάδα σκληρού lockdown, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και ο μικρός Βασίλης Μανωλόπουλος, έδωσε την ιδέα να καλέσουμε τα παιδιά που άκουγαν Δημοτικό Ραδιόφωνο, να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας τον κορονοϊό και το πρωτόγνωρο συναίσθημα εγκλεισμού, που βίωναν. Να φωτογραφίσουν τη ζωγραφιά τους και να μας την στείλουν, προκειμένου να την δημοσιεύσουμε την ιστοσελίδα και τα social media του ραδιοσταθμού.

Η ανταπόκριση μεγάλη, από παιδιά κάθε ηλικίας, συμπολίτες μας, αλλά κι από την Αττική, ακόμα κι απ’ την Κρήτη. Μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, ακόμα και λυκείου, αλλά και πολύ μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπους μας, που ήθελαν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους ή να αξιοποιήσουν το χρόνο τους, συμμετείχαν στη διαδικασία και μας έστειλαν τις ζωγραφιές τους.

Υπόσχεσή, ήταν μόλις βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση, να διοργανώσουμε μια έκθεση, με τα ζωγραφικά αυτά έργα, που για εμάς στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, έχουν πολύ μεγάλη αξία, γιατί εκφράζουν συναισθήματα ανθρώπων σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο.

Αυτός και ο λόγος που ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, θα επιδώσει επαίνους σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στη δράση.

Η ώρα αυτή λοιπόν έφτασε, με τα εμβόλια θωρακίζεται η κοινωνία και πλέον διανύουμε τα τελευταία στάδια της πανδημίας, οπότε και η υπόσχεσή μας γίνεται πράξη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Περισσότερα Άρθρα

Αφιέρωμα στην Ελένη Βιτάλη και στον Σπύρο Σαμοΐλη

Είναι πολύ όμορφο τα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από τις δημιουργικές δράσεις τους και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς, τα σχολεία μας και τους μαθητές & τις μαθήτριες μας, εξαιρετικοί καλλιτέχνες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας… Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Άργους θα παρουσιάσουν ταινία που δημιούργησαν, αφιέρωμα […]

Τον αρχηγό της Αστυνομίας συναντά σήμερα ο Περιφερειάρχης

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, υποδέχεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση, στην έδρα της Περιφέρειας, θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Παναγιώτης Νίκας, το πρωί της Κυριακής, θα βρεθεί στο Βαλτέτσι Αρκαδίας για τις εκεί εκδηλώσεις που αφορούν την ιστορική – νικηφόρα – μάχη των Ελλήνων. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr […]

Follow by Email