3 °C Argos, GR
4 Μαρτίου 2021

Τι συζήτησε ο Παναγιώτης Νίκας στο Ναύπλιο με πολιτιστικούς και άλλους φορείς της Αργολίδας

Το Ναύπλιο επισκέφθηκε χθες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του τοπικού τμήματος του ΕΚΑΒ και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αργολίδας. Οσον αφορά το ΕΚΑΒ, ο περιφερειάρχης υπέδειξε στα στελέχη του τοπικού τμήματος να αποστείλουν τις επόμενες ημέρες στην Περιφέρεια έγγραφο στο οποίο θα καταγράφονται οι ανάγκες του, προκειμένου να δοθούν λύσεις, ενδεχομένως μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οσον αφορά το ΚΤΕΛ, συζητήθηκαν με τον περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους του ο χειρισμός των διοικητικών ζητημάτων που προκύπτουν μετά τον θάνατο του προέδρου του Ανάργυρου Μαρούση τον περασμένο Νοέμβριο.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών και πνευματικών φορέων της Αργολίδας και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού Γιώργο Γιαννούση και Τάσο Τσάγκο αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο περιφερειάρχης εκφράστηκε θετικά στην προοπτική να αναλάβει η Περιφέρεια δύο εκδόσεις του εν λόγω πνευματικού φορέα, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα συνάντησή του με ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού στο Αργος για να διερευνηθούν τρόποι στήριξης της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας στον εν λόγω δήμο.

Ακολούθησε συνάντηση του Π. Νίκα με τον πανεπιστημιακό Γιώργο Κόνδη, πρόεδρο της Ενωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, στην οποία συζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός πανελλαδικού διαγωνισμού πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία θα χρηματοδοτεί το βραβείο, όπως και την παράσταση του βραβευμένου έργου. Στόχευση είναι, όπως τονίστηκε, ο θεσμός αυτός να μετεξελιχθεί σε φεστιβάλ πρωτοποριακού θεάτρου στην πόλη του Ναυπλίου -όπου φιλοξενείται και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε, επίσης, με τον Θεοδόση Σπαντιδέα, πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”, μία από τις προσεχείς εκδόσεις του οποίου προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Συμφωνήθηκε, εξ άλλου, να υπάρξει συνάντηση το επόμενο χρονικό διάστημα , στην αργολική πρωτεύουσα, του περιφερειάρχη με πνευματικούς ανθρώπους του Ναυπλίου.

 

Περισσότερα Άρθρα

Αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ανατρέπει την αρχική της κατάθεση μέσα από τη φυλακή η 33χρονη (video)

Στην εκπομπή “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε αποκλειστικά η 33χρονη που άρπαξε την 10χρονη στη Θεσσαλονίκη. Η κατηγορούμενη κλαίγοντας υποστηρίζει πως δεν ανήκει σε κανένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας η κάτι παρόμοιο, καθώς και ότι ήθελε να φροντίσει το παιδί. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Χαρακτηρίζει τα όσα έχουν […]

Πέθαναν από το κρύο τα φυτά που βλάστησαν στο φεγγάρι

Δεν πρόλαβε να αποκτήσει ζωή η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και την έχασε κιόλας, καθώς τα πρώτα πράσινα φυλλαράκια που είχαν σκάσει μύτη, πέθαναν μόλις 24 ώρες μετά την εντυπωσιακή φωτογραφία τους που η Κίνα είχε δώσει στη δημοσιότητα. Τα φυτά του βαμβακιού που είχαν στείλει στη Σελήνη οι Κινέζοι με το σκάφος Chang’e-4 και […]

Follow by Email