8 °C Argos, GR
9 Δεκεμβρίου 2021

Τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αργολίδας: Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Οι Υγειονομικοί στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις. 

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Αντί να προσλάβει Γιατρούς, Νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δεν έχει Προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μόνιμη Θέση εδώ και 20 μήνες. Και για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, μετακινεί Γιατρούς και Νοσηλευτές από διάφορες περιοχές της χώρας για να καλύψει τις υποστελεχωμένες Δημόσιες Δομές στη Βόρειο Ελλάδα και όπου αλλού προκύπτουν προβλήματα.

Αντί να αυξήσει στο Προϋπολογισμό του 2021 τις Δαπάνες για την Υγεία, για την αντιμετώπιση και του covid-19, τις μειώνει κατά 572 εκατομμύρια(!!).

Αντί να επιτάξει τις Ιδιωτικές Δομές, έχει μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε Δομές μίας Νόσου, καταργώντας Χειρουργεία και ΤΕΙ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην Υγειονομική κάλυψη χιλιάδων πολιτών.

Αντί να επιβραβεύσει τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» με την Νομοθέτηση της σχετικής Πρότασης της Επιτροπής, όπου προτείνει την Ένταξη μας στα ΒΑΕ, στη Βουλή, έμμεσα το απορρίπτει «λόγω κακών δημοσιονομικών δυνατοτήτων(!!)» και των «ελλείψεων που θα προκύψουν από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σε ένα υποστελεχωμένο Σύστημα(!!)».

Γιατί η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίηση μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και να κλιμακώσουμε τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις, σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Καλούμε ΟΛΑ τα Σωματεία να προχωρήσουν στην οργάνωση Δράσεων στις ημέρες που έχουν καθοριστεί με απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 28 Ιανουαρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με τη μορφή που θα επιλέξουν τα Σωματεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Φεβρουαρίου 2021

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των προβλημάτων, ειδικά τώρα με τους εμβολιασμούς και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της.

ΤΡΙΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9:00πμ – 15:00μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας 10πμ στις ΥΠΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ένταξη στα ΒΑΕ – Χαρακτηρισμό των συνεπειών από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια – Μονιμοποίηση Συμβασιούχων με Ειδική Μοριοδότηση και Ειδικές Προκηρύξεις -Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση – Αυξήσεις στους μισθούς – Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας – Αύξηση και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.
 

Το τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Γιατί οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορονοϊό

Το ποσοστό θνησιμότητας από τον κορωνοϊό αρχίζει να αυξάνεται για τα άτομα άνω των 50 ετών. Τα άτομα κάτω των 50 ετών που έχουν μολυνθεί έχουν ποσοστό θνησιμότητας 0,2-0,4%. Για τις ηλικίες 50-59 ετών είναι 1,3% Για τα 60-69 χρόνια είναι 3,6%. Για τα άτομα 70-79 ετών είναι 8,0%. Για τα άτομα άνω των 80 […]

Ο συνδυασμός “ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ“ του Τάσου Σαλεσιώτη

    Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με βαθιά γνώση της κατάστασης του δήμου μας και των ευθυνών που αναλαμβάνουμε, παρουσιάζουμε τα άτομα που αποτελούν τον συνδυασμό “ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ“, υποσχόμενοι ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣΙΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αριστείδη ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του […]

Follow by Email