22 °C Argos, GR
20 Ιουνίου 2021

Τον Αύγουστο οι αιτήσεις φοίτησης στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Άργος

Για τον Αύγουστο ορίζεται η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων για ενδιαφερόμενους-νες απόφοιτους Λυκείου στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου όπου θα κατατεθούν με ηλεκτρονικό τρόπο για πρώτη φορά φέτος.

Το Υπουργείο Τουρισμού επεξεργάστηκε και βελτίωσε την υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα φοίτησης των σχολών μας και συμπεριέλαβε ειδικά πεδία που όποιος & όποια επιθυμεί να καταθέτει αίτηση εισαγωγής να μπορεί με εύκολο τρόπο να δηλώνει τις ειδικότητες που τον ενδιαφέρουν από το σπίτι του μέσω λάπτοπ η κινητού και να μοριοδοτείται αυτόματα σύμφωνα με τα πεδία που συμπληρώνει..

Στο Εκπαιδευτήριό μας στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Άργος λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα στις ειδικότητες:
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας”,
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” και
• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό” με κατεύθυνση στην λειτουργία του Τουριστικού πρακτορείου και στην διοργάνωση Συνεδρίων.

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Πελοποννήσου ( Αργος) είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα μικτής κατάρτισης και 1 εξάμηνο πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης).

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, ολοκληρώνεται με την υλοποίηση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ( 3,4 και 5 αστέρων ) της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η οποία φοίτηση μετατρέπεται σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπέδου 5, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, το οποίο κατοχυρώνει τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα και μοριοδοτείται κατά τη συμμετοχή σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα.

Η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων , για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 έχει οριστεί από 31/08/2020 έως 11/09/2020 .

Τα κριτήρια που θα μοριοδοτήσουν τους ενδιαφερόμενους είναι:

• Ο βαθμός του τίτλου σπουδών ( λυκείου )
• Η συναφής ως προς την ειδικότητα προϋπηρεσία είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
• Η εγγύτητα της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης του υποψηφίου με την ημερομηνία αποφοίτησής του από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
• Η ιδιότητα του πολύτεκνου ή τρίτεκνου γονέα ή του προστάτη μονογονεϊκής οικογένειας ή του τέκνου πολύτεκνης, τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας
• Η πιστοποιημένη γνώση πρώτης ξένης γλώσσας
• Η πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας
• Η ύπαρξη τουριστικής επιχείρησης ή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του υποψηφίου ή του γονέα,
• Μακροχρόνια ανεργία Τα παραπάνω κριτήρια και η ακριβής μοριοδότησή τους θα αναλυθούν περαιτέρω σε προκήρυξη που θα δημοσιευθεί προσεχώς όπως και η ακριβής διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να κατατεθεί αίτηση εισαγωγής.

Για πληροφορίες επίσης μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι και στα τηλ της σχολής 2751020115 & 20127.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Δραματικές στιγμές στην Ινδία: Οι σοροί δεκάδων θυμάτων κορονοϊού ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού «γονατίζει» την Ινδία, οι σοροί δεκάδων ανθρώπων, που πιστεύεται πως έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19, ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στα βόρεια της χώρας. Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε πως οι σοροί 40 ανθρώπων ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις […]

Ορέστης Μακρής, ένας σπουδαίος ηθοποιός

Ο Ορέστης Μακρής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου του 1975, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της ελληνικής δραματικής τέχνης που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του μέσα από κωμικούς ρόλους, είτε ως «μεθυσμένος» είτε ως «στριμμένος». Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μεθυσμένου, από το 1950, όταν και υποδύθηκε […]

Follow by Email