22 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2021

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδας ενημερώνει για το Γ.Ε.ΜΗ.

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) είναι η ενιαία κεντρική βάση μητρώου επιχειρήσεων στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Όπως γίνεται δεκτό από τη θεωρία και τη νομολογία, ακόμα και εάν δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των απαριθμούμενων στο νόμο εμπορικών πράξεων, εμπορική πράξη είναι γενικά κάθε πράξη (συμπεριλαμβανομένης και της παροχής υπηρεσιών) που περιέχει διαμεσολάβηση στην κυκλοφορία των οικονομικών αγαθών, φέρει τα στοιχεία της αβεβαιότητας και του κινδύνου αλλά και την ελπίδα του κέρδους, στην οποία ο ενεργών την πράξη αμέσως ή εμμέσως προσβλέπει. Συνεπώς εάν το φυσικό πρόσωπο ασκεί δραστηριότητα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης (με διάθεση εργατικού ή υπαλληλικού προσωπικού ή/και μηχανημάτων, μίσθωση επαγγελματικής στέγης κλπ) θεωρείται έμπορος.

Οι κατά τα ανωτέρω αναφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι  να εγγραφούν και να ενημερώνουν για τις μεταβολές τους, στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο σύμφωνα με το Ν.3419/2005 (ΦΕΚ/Α/297/06.12.2005). Επίσης σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 79752/2014 (ΦΕΚ3623/Β/31.12.2014) υποχρεούνται, από 01/01/2015, στην καταβολή ετήσιου ενιαίου ειδικού τέλους και  στην καταχώρηση ηλεκτρονικά στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης στο taxis, έως δύο μήνες μετά την υποβολή της .

Ενημερωθείτε για τις οφειλές σας και τις λοιπές υποχρεώσεις σας  στην ιστοσελίδα  του Επιμελητηρίου Αργολίδας www.arcci.gr /Υπηρεσίες/Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Επίσης για την οικονομική υποχρέωση καταβολής των ετήσιων τελών, και την λήψη ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής τους μέσω τράπεζας, στην ιστοσελίδα  του Επιμελητηρίου Αργολίδας  www.arcci.gr /Υπηρεσίες/Γενικό Εμπορικό Μητρώο/Εκτύπωση τελών ή απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://services.businessportal.gr, ή στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αργολίδας 27510 67216 εσωτ. 1(Μητρώο), 27510 63023.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το τέλος τήρησης της μερίδας του υπόχρεου στο Γ.Ε.ΜΗ, θα αποστέλλεται προς βεβαίωση στις Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση που δεν καταβληθεί έως το τέλος του έτους που αφορά. Επίκειται σύντομα η βεβαίωση στις Δ.Ο.Υ. οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ που αφορούν τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018, 2019. Παρακαλούμε για την άμεση τακτοποίηση των οφειλών σας προς αποφυγή τυχόν προσαυξήσεων.

Προς ενημέρωσή σας το ετήσιο τέλος καθορίζεται κατά νομική μορφή υπόχρεου στο Γ.Ε.ΜΗ. ως εξής :

ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ
Ανώνυμες Εταιρείες 320
Υποκαταστήματα Αλλοδαπών Ανωνύμων Εταιρειών 300
Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης 150
Υποκαταστήματα Αλλοδαπών Εταιρειών Περιορ. Ευθύνης 150
Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης 100
Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες 100
Προσωπικές Εταιρείες (ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες) 80
Ατομικές επιχειρήσεις 30
Υποκαταστήματα Ημεδαπών Επιχειρήσεων Το 1/4 του κατά περίπτωση τέλους ανά νομικό τύπο
Αστικές Εταιρείες άρθρου 784 του ΑΚ 100
Κοινοπραξίες 100
Λοιποί προαιρετικά εγγραφόμενοι στο Γ.Ε.ΜΗ. 20

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου Τα άστρα και τα ζώδια μας φέρνουνε εμπόδια; ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Μη μένετε μόνο στα παλιά και σε αυτά που έγιναν. Η περίοδος αυτή θα σας φέρει μπροστά σε υπέροχα διλήμματα που θα συσχετίζονται με την καρδιά σας! Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. […]

Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός μιλάνε για την αφίσα στο Ναύπλιο που προκάλεσε αντιδράσεις

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η αφίσα για το “πάρτι βλασφημίας” στο μπαρ στο Ναύπλιο όπου απεικονίζεται ο Χριστός βαμμένος και με κραγιόν, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου έδωσαν την δική τους απάντηση: Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Αιδώς Αργείοι…» Ακολούθησε τα […]

Follow by Email