20 °C Argos, GR
13 Απρίλιος 2021

Το ΚΚΕ Αργολίδας για την κατάσταση στα σχολεία

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ Αργολίδας για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ήδη ανοίξει. 

Η κυβέρνηση, αφού έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με τα απαράδεκτα διλήμματα που έθετε -για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή τα χιονοδρομικά κέντρα και το λιανεμπόριο- τελικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

Από την άλλη, ναι μεν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, καθώς για ακόμη μια φορά ένας παιδικός σταθμός, ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο του δήμου Ναυπλίου, έκλεισαν λόγο κρούσματος Covid.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να ταλανίζουν και να οδηγούν σωρευτικά σε σημαντικά μορφωτικά κενά χιλιάδων νέων. Έτσι φαίνεται να καταλαβαίνει η κυβέρνηση “την ποιότητα στην εκπαίδευση”.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονταν για σχεδόν τρεις μήνες σε συνθήκες καραντίναςκαι ζούσαν καθημερινά την ταλαιπωρία της τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε εβδομάδα δεν ξέρουν αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, βρισκόμενοι συνεχώς κάτω από το άγχος και την αβεβαιότητα.

Αυτά δε φαίνεται να ενδιαφέρουν την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας. Αντιθέτως, εν μέσω όλων αυτών, καταθέτουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που περιορίζει τις επιλογές των μαθητών και θέτει νέα εμπόδια στην προσπάθειά τους. Φέρνουν, μέσα σε αυτές τις ψυχοφθόρες συνθήκες, την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, που η εφαρμογή της τα προηγούμενα χρόνια ανέβασε στα ύψη την παπαγαλία, τα φροντιστήρια και την παραίτηση από τις σπουδές στο Λύκειο.

Εδώ και έναν χρόνο τώρα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θέτουν αυτονόητα, σωστά και επιβεβαιωμένα -και από την επιστήμη- αιτήματα, που η κυβέρνηση τα βάζει στην ταξική ζυγαριά του κόστους και γι’ αυτό δεν τα υλοποιεί.

Όμως αυτά που δίνουν λύση στα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων είναι:

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

-Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας.

-Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Οι χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, που θα ξαναβρεθούν στα σχολεία τους, μαζί με τους γονείς και όλο το λαό, με οργάνωση, συζήτηση και αγώνα, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους!

 

Περισσότερα Άρθρα

Μήνυση του προέδρου της ΔΕΥΑΡΜ στα χυμοποιεία

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος πριν λίγο στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου) Παναγιώτης Σκούφης θα υποβάλλει μήνυση στα χυμοποιεία της περιοχής λόγω επιβάρυνσης του βιολογικού καθαρισμού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ… Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google […]

Κορονοϊός: Τι λέει η Βασιλεία Χανδρινού που νόσησε στην Καλαμάτα! “Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν για γέλια”

Ο κορονοϊός μπήκε στη ζωή της αναπάντεχα. Πρόσεχε στην Καλαμάτα που ζούσε, αλλά αυτό όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό. Πλέον παραμένει σε καραντίνα σπίτι της…  Η Βασιλεία Χανδρινού είναι μια νεαρή κοπέλα, γνωστή για τη δράση της με τα αδέσποτα ως εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, που είχε την ατυχία να… συναντηθεί με τον κορονοϊό. […]

Follow by Email