18 °C Argos, GR
17 Οκτωβρίου 2021

Το ΚΚΕ Αργολίδας για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους εθελοντές νοσηλευτές

Η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ειδικότερα σε περιοχές με πολλά κρούσματα covidόπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, που καθημερινά όλοι οι υγειονομικοί παλεύουν να ανταποκριθούν σε αυτόν τον πόλεμο, χωρίς να έχουν… πολεμοφόδια, είναι πλέον δραματική. Οι αριθμοί μαρτυρούν αυτό που καιρό τώρα φωνάζουν οι υγειονομικοί και διεκδικεί ο λαός μας, την κατεπείγουσα ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και επίταξης τώρα του ιδιωτικού τομέα της Yγείας.

Την ώρα που δεκάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στη χώρα από την πανδημία, την ώρα που πολλά νοσοκομεία έχουν ήδη φρακάρει παρά την μετατροπή τους σε νοσοκομεία της μίας νόσου, η κυβέρνηση «παρακαλά» τους κλινικάρχες να ανοίξουν τις ΜΕΘ, στη βάση όσων νομοθέτησε για εθελοντική και χρυσοπληρωμένη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας… και εκείνοι με κριτήριο τα κέρδη τους αρνούνται να διαθέσουν κλίνες!

Από την άλλη η κυβέρνηση καλεί εθελοντές  νοσηλευτές,(που όταν δεν θα υπάρχουν πλέον εθελοντές, οι υπόλοιποι απλά θα επιταχτούν) να στελεχώσουν για 3 μήνες τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από μη «επιβαρυμένες» περιοχές, όπως έγινε και με τις νοσηλεύτριες από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Η εθελοντική προσφορά και αυτοθυσία των νοσηλευτριών αυτών να δώσουν τη μάχη της πανδημίας, είναι αξιέπαινη.
Αναδεικνύει όμως ταυτόχρονα, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό με την κυβέρνηση να συνεχίζει να αρνείται την ουσιαστική θωράκιση του ΕΣΥ. Η όποια μετακίνηση προσωπικού δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ‘’μπάλωμα’’ και δεν θα λύσει το πρόβλημα και ταυτόχρονα, θα εντείνει την υπαρκτή σήμερα δυσλειτουργία των νοσοκομείων του νομού μας.

Ήδη στο  Γ. Ν. Άργους νοσηλεύονται ασθενείς covid, μέσα στις ήδη υπάρχουσες παθολογικές κλινικές, καθώς δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων στο νομό  που θα χρειαστούν νοσηλεία, θα γίνει μεταφορά προσωπικού από τη Ν.Μ Ναυπλίου στο Νοσοκομείο Άργους για να καλυφτούν οι ανάγκες, χωρίς να είναι γνωστό τι θα γίνει με τη Ν.Μ Ναυπλίου, που ήδη το προσωπικό «στενάζει» από την εξαθλίωση λόγο των τεράστιων ελλείψεων.

Και μέσα σε όλα αυτά, μια σειρά από προγραμματισμένα χειρουργεία ακυρώνονται «λόγο της κατάστασης» όπως ενημερώνονται οι ασθενείς χωρίς να γνωρίζουν πότε θα οριστεί νέα ημερομηνία.

Παρουσιάζεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος που κερδήθηκε 8 μήνες για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, ενίσχυση των ΜΕΘ, ενώ και οι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

Ενώ οι υγειονομικοί με θάρρος και αυτοθυσία ρίχνονται στη μάχη αυτή, σε νοσοκομεία της χώρας μας πραγματοποιούνται ΕΔΕ σε εργαζόμενους υγειονομικούς αν αρρωστήσουν από τον covid ή διώκονται επειδή καλούν σε κινητοποιήσεις! Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος, επειδή ακριβώς δεν έχει τέλος η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη. Επειδή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς, στο όνομα της πανδημίας, θα φορτώσουν την χασούρα της οικονομικής κρίσης στο λαό.

Απαιτείται, τώρα, ο κάθε εργατοϋπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, επιστήμονας, άνεργος, νέος, μαθητής, όλος ο λαός, να πάρει θέση για την υγεία και την ζωή του διεκδικώντας: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα νοσοκομεία, μαζικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς και καραντίνα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, ενίσχυση των ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό χωρίς πληρωμή υπηρεσιών.

Να ενταχθούν σχεδιασμένα και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί στην μάχη πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας με ίδιους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους με τους γιατρούς του ΕΣΥ και να δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Περισσότερα Άρθρα

Δήμος Ναυπλιέων: Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως για εικοστή έβδομη ( 27μη) χρονιά στις 29 Μαΐου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός καίριας ιστορικής σημασίας για τον ελληνισμό, που σχετίζεται άμεσα με την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Η μουσική εκδήλωση […]

Πυροσβεστική Ναυπλίου: Από 1 Ιουνίου δεν θα εκδίδονται άδειες για καύσεις κλαδεμάτων

Η Πυροσβεστική Ναυπλίου ενημερώνει πως από 1 Ιουνίου δεν θα εκδίδει άδειες καύσης. Αναλυτικά αναφέρει: Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. “Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου σας ενημερώνει ότι από 01-06-2020 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης δεν θα εκδίδονται άδειες καύσεις για υπολείμματα κλαδεμάτων στις περιοχές χωρικής αρμοδιότητας της και των Κλιμακίων αυτής […]

Follow by Email