14 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2021

Το ΦΟΥΓΑΡΟ αποχαιρετά την Καίτη Κυριακοπούλου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση το ΦΟΥΓΑΡΟ αποχαιρετά την Καίτη Κυριακοπούλου, που απεβίωσε σπίτι της, στην Αθήνα, την Πέμπτη 21 Μαΐου,
σε ηλικία 97 ετών.

Γνωστή επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, η Καίτη Κυριακοπούλου ανέπτυξε ευρύ πολιτιστικό έργο στην πατρίδα της και διεθνώς. Προσέφερε δεκάδες υποτροφίες, υποστήριξε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στήριξε ιδρύματα, μουσεία, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και ιατρικούς οργανισμούς. Η ίδια δεν μιλούσε ποτέ για τις αγαθοεργίες της. Ωστόσο το ΦΟΥΓΑΡΟ της οφείλει την ίδια την ύπαρξη του, μιας και υπήρξε ο βασικός χρηματοδότης των έργων ανάπλασης του κτιριακού συγκροτήματος «Ανθός», που το μετέτρεψαν σε Κέντρο Τέχνης το 2012.Με τον θάνατο του πατέρα της το 1970, ανέλαβε τη διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης και Αδελφοί Ηλιόπουλοι. Στη διάρκεια της επιχειρηματικής της πορείας έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνταν οι εταιρείες, δημιουργώντας μεταξύ άλλων Μεταλλευτικά Μουσεία, Πολιτιστικά και Συνεδριακά Κέντρα με στόχο την οικονομική και πολιτιστική τους ανάπτυξη.

Παραδίδοντας τη διοίκηση των επιχειρήσεων στον γιό της, είχε την ευκαιρία να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο, για το οποίο τής έχουν απονεμηθεί δεκάδες διακρίσεων, ανάμεσά τους το γαλλικό παράσημο τής Λεγεώνας τής Τιμής, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ, ενώ είχε ανακηρυχτεί “Γυναίκα της Χρονιάς” από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιογραφίας.

Η Καίτη Κυριακοπούλου είχε μία αστείρευτη διάθεση για ζωή. Αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσική, τον χορό και τα ταξείδια. Έχοντας ζήσει, μορφωθεί και σπουδάσει σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, ένοιωθε από μικρή πολίτης του κόσμου.

H ικανότητά της να διηγείται ιστορίες και ανέκδοτα απο την περιπετειώδη ζωή της ήταν και θα παραμείνει παροιμιώδης. Είχε περάσει μέρος της ζωής της σε μακρινά ταξίδια, εξερευνώντας όλες τις ηπείρους. Είχε ζήσει δέκα χρόνια στην Αμερική. Ανάμεσα στους φίλους της συγκαταλέγονταν ο Jacques-Yves Cousteau και προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου της Ελλάδας όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Νίκη Γουλανδρή, η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής – που την είχε προτρέψει μάλιστα να γίνει ηθοποιός, όταν ήταν φοιτήτρια στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ θα θυμάται πάντα με ευγνωμοσύνη την Καίτη Κυριακοπούλου για όλα όσα πρέσβευε ως άνθρωπος και όσα απλόχερα προσέφερε γύρω της σ´όλη της τη ζωή.

Το έργο μας θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη της.

Σε ένδειξη πένθους, το ΦΟΥΓΑΡΟ θα παραμείνει κλειστό, μέχρι και τη Δευτέρα 1 Ιουνίου

Περισσότερα Άρθρα

Οι τηλεδιασκέψεις στην υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τηλεδιασκέψεις ξεκίνησαν από σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο σε ενδοπεριφερειακό, όσο και σε διαπεριφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού στις υπηρεσίες της. Ειδικότερα, στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σύσκεψη της επιτελικής επιτροπής -στην οποία μετείχαν επίσης, με τηλεδιάσκεψη, και […]

Οι ΖΟΕ τελειώνουν με προσπάθειες του Δημάρχου Άργους Μυκηνών

“Μπαίνει τέλος στο ¨καρκίνωμα¨ που τόσα χρόνια ήταν τροχοπέδη της ανάπτυξης του Δήμου Άργους Μυκηνών” δήλωσε μεταξύ άλλων σε σημερινή του συνέντευξη ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Follow by Email