27 °C Argos, GR
28 Σεπτεμβρίου 2021

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Σαμαρά

Στο αρχείο έθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis κατά το μέρος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε σήμερα και ήταν μονόδρομος για την εισαγγελία Διαφθοράς καθώς από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη αξιόποινης πράξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια ακόμη εξέλιξη που αποδομεί πλήρως το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis από πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή ήταν έντονη. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση στην οποία έκανε λόγο για μεθοδεύσεις.

Πρόσφατα μάλιστα η μήνυση αυτή του κ. Σαμαρά ανασύρθηκε από αρχείο μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν έπειτα από τη δημοσιοποίηση από το «Πρώτο Θέμα» των αναφορών  του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Με βάση αυτές τις αναφορές του κ. Αγγελή αλλά και άλλο σχετικό αίτημα του ιδίου, διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα  για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αντώνης Σαμαράς: Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε, τώρα αρχίζει η διερεύνηση

Μετά την απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς να αρχειοθετήσει τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αφορούσε το πρόσωπό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.

Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις».

ΠΗΓΗ: protothema

Περισσότερα Άρθρα

Την αντικατάσταση λαμπτήρων στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης ανέλαβε ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής μια και η Κοινότητα Ερμιόνης αδυνατεί

Τον προγραμματισμό και τις εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων, καθώς και άλλων βλαβών ανέλαβε ο Δημαρχος, εφόσον οι διοικούντες την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης αδυνατούν να προγραμματίσουν τα αιτήματα δημοτικού φωτισμού των κατοίκων της ΕΡΜΙΟΝΗΣ και παραπέμπονται στο Δήμο. Ο προγραμματισμός που ήδη ξεκίνησε θα συνεχιστεί με τις περιοχές ΚΙΝΕΤΑΣ, ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ, ΚΑΜΠΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ και εσωτερικά του οικισμού Ερμιόνης. […]

Ανάπλι εμπρός !: Ας μιλήσουμε για το ιστορικό κέντρο Ναυπλίου

  «Οίστρος ακολασίας Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. “ Δεν ξέρω καταστροφή στον τόπο μας που μην έχει γίνει στ’ όνομα της προόδου: για μια βελτίωση, για μίαν αξιοποίηση, για έναν καλλωπισμό. Θα παραδώσουμε στους απογόνους μας μια πατρίδα με πρόσωπο μασκαρά …..Ευτυχώς η πολιτεία του Ναυπλίου αντέχει ακόμα αντιστέκεται […]

Follow by Email