12 °C Argos, GR
8 Δεκεμβρίου 2021

Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι νέες «κόκκινες» περιοχές στην Ελλάδα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου

 

Η οριζόντια και διάσπαρτη αύξηση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες οδήγησε σε επαναφορά αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Αττική και σε άλλες 9 περιοχές σε όλη την επικράτεια από αύριο (30/1) και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Τα υγειονομικά δεδομένα επιβάλλουν την προστασία της υγείας των πολιτών και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Σε εβδομαδιαία βάση, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται την προσαρμογή των υφιστάμενων μέτρων. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ειδικά σε ορισμένες περιοχές, βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και γι’αυτό κρίνεται απαραίτητη η υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Από αύριο στις 6 το πρωί επανερχόμαστε στον χάρτη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας. Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο Επίπεδο Β, που απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα. Εκεί μπορούν να μπουν τοπικές ενότητες ή και ολόκληρες περιφέρειες. Ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια«, επισήμανε.

Αυτά είναι: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με αποστολή SMS στο 13033 για 6 λόγους:

εργασίας, εκ περιτροπής τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης

ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

λειτουργία δικαστηρίων

διεξαγωγή Super league 1 και 2 και Basket League.

«Το μεγαλύτερο μέρος παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και γι’αυτό βρίσκεται στο επίπεδο 1», εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός.

 

Οι «κόκκινες περιοχές»

Αύξηση κρουσμάτων είχαμε στους Δήμους Λέσβου, Εορδαίας, Θήβας, Τανάγρας, Σπάρτης, Χαλκιδέων, Νέου Αλιβερίου Ευβοίας, Πατρέων, Νέας Προποντίδας, Θήρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και την Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσων) με 2.597 κρούσματα.

Έτσι, από αύριο στις 6 το πρωί, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, στις χαρακτηριζόμενες ως κόκκινες περιοχές. Η Αττική εξαιρείται λόγω αυξημένου πληθυσμού και η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Επιστρέφει το click away και το προκαθορισμένο ραντεβού σε καταστήματα και κομμωτήρια.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των κόκκινων περιοχών, ειδικά στη Σπάρτη και τον Δήμο Αχαρνών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι από 171 ενεργά κρούσματα στις 15 Ιανουαρίου, σήμερα έχουμε 188. «Ο αυξητικός ρυθμός μαθηματικά θα μας οδηγήσει σε αξιολόγηση νέων και αυστηρότερων μέτρων», τόνισε.

 

Μέτρα για το Επίπεδο Α

Γι’αυτό θα ισχύουν τα εξής επιπλέον μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, θα λειτουργούν δια ζώσης.

Στους χώρους λατρείας, θα επιτρέπεται ανώτατο όριο 25 ατόμων ή 50 στην περίπτωση των μητροπολιτικών ναών.

Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ξεκινούν να λειτουργούν.

Περισσότερα Άρθρα

Εργαστήριο Συγγραφής Μυθιστορήματος από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστήμιο Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστήμιο Harvard απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εργαστήριο Συγγραφής Μυθιστορήματος σε νέες και νέους συγγραφείς, που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους στη συγγραφή μυθιστορήματος, με απώτερο σκοπό την έκδοση βιβλίου. Στο εργαστήριο οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά και προσκεκλημένους από […]

Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο Ναύπλιο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. παρουσιάζει το   5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο Ναύπλιο 20-25 Ιανουαρίου 2020   Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, 
Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος)   Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ European Festivals Association, […]

Follow by Email