15 °C Argos, GR
28 Οκτωβρίου 2021

Χατζηδάκης σε Ανδριανό: «Μεταμνημονιακή υποχρέωση της χώρας η συγχώνευση των οργανικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη σημερινή του συνάντηση με τον Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Ανδριανό σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Άργος, και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που απέστειλε ο κ.Ανδριανός, ήταν σαφής, λέγοντας πως «Η συγχώνευση των οργανικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ αποτελεί μεταμνημονιακή υποχρέωση της χώρας που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αξιολογείται σε κάθε φάση της από τους θεσμούς.». Παράλληλα, ο Υπουργός ανάφερε ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το δεσμευτικό προς τους θεσμούς Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τις συγχωνεύσεις των διευθύνσεων του ΕΦΚΑ.

Τόνισε ο κ.Χατζηδάκης:

«H ολοκλήρωση του προγράμματος συγχωνεύσεων και η δημιουργία ενιαίου οργανογράμματος θα επιφέρει μια σειρά από οφέλη τόσο για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον ίδιο τον Φορέα, καθώς:

  • Δημιουργείται ένα ενιαίο και πανομοιότυπο δίκτυο Τοπικών Υπηρεσιών, κατανεμημένο πανελλαδικά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται το κοινό ανεξάρτητα από την ιδιότητα (ασφαλισμένος ή συνταξιούχος, μισθωτός, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας). Δημιουργείται επομένως ένα σημείο εξυπηρέτησης για όλους.

 

  • Η εξυπηρέτηση σε ένα σημείο (στην Τοπική Διεύθυνση) όλου του ασφαλιστικού κοινού θα επιφέρει ομοιομορφία στις ροές εργασιών για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

 

  • Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρξει σημαντική μείωση στο χρόνο ολοκλήρωσης των υποθέσεων. Για παράδειγμα δημιουργούνται ενιαία κέντρα απονομής συντάξεων, επιφέροντας κατάργηση αλληλογραφίας από το ένα ταμείο στο άλλο, διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει και μήνες. Ειδικά για την περίπτωση της Αργολίδας αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς δημιουργείται μια ενιαία δομή απονομής συντάξεων στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι να μην μεταφέρονται για εξέταση στη Τρίπολη, μειώνοντας έτσι δραστικά τους χρόνους ολοκλήρωσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

 

  • Παράλληλα με τη συγχώνευση και την έναρξη λειτουργίας των νέων τοπικών διευθύνσεων, ο e-ΕΦΚΑ προχωρά σταδιακά στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού.

 

  • Ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει πάνω από 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν κάθε μήνα πάνω από 1.000.000 πολίτες. Αποφεύγονται με αυτόν τον τρόπο αντίστοιχες επισκέψεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα. Στόχος να αυξηθούν σημαντικά το προσεχές χρονικά διάστημα για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ανάγκη επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα. Παράλληλα ο Φορέας έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία myEFKAlive, την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω βιντεοκλήσης από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στους κατοίκους της Αργολίδας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

  • Τέλος, ο e-ΕΦΚΑ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες στο Άργος μέσω του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη του Άργους».

 

Επιπλέον, ο Υπουργός ανάφερε ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το δεσμευτικό προς τους θεσμούς Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τις συγχωνεύσεις των διευθύνσεων του ΕΦΚΑ, στη σελίδα 50 του οποίου για την Αργολίδα ορίζονται τα εξής:

«Τοπική Διεύθυνση Αργολίδας με έδρα το Δήμο Ναυπλιέων και την ακόλουθη οργανωτική δομή:

βα. Τμήμα Διοικητικού και Πληροφόρησης Πολιτών

ββ. Τμήμα Μητρώων και Ασφαλιστικού Βίου

βγ. Τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών

βδ. Τμήμα Συντάξεων

βε. Τμήμα Παροχών

βστ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Α ́ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους.

βζ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Β ́ Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου.

Χωρική αρμοδιότητα: Εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας».

 

Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δύο διευθύνσεις σε περιοχές όπως Κόρινθο και Κιάτο, σε Λαμία και Αταλάντη, Πύργο και Αμαλιάδα, Καλαμάτα και Κυπαρισσία και άλλες.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το σχετικό προεδρικό διάταγμα αποφάσιζε δεσμεύοντας τις εξελίξεις για τη νέα οργανωτική δομή του ΕΦΚΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην εξουσία, ούτε ο κ. Χατζηδάκης ήταν αρμόδιος Υπουργός, ούτε εγώ ήμουν κυβερνητικός βουλευτής. Υπενθυμίζω μάλιστα ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης, είχα τονίσει προς τους τότε κυβερνώντες με σειρά παρεμβάσεών μου την ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Άργος.

Οι Αργολιδείς γνωρίζουν όλους μας πολύ καλά και απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα επικοινωνιακά παιχνίδια που ως μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία ‘εχθρών’ και παραπλάνησης. Η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει άλλο δρόμο από αυτόν που ακολουθώ με δουλειά, αλήθεια, διαφάνεια και επιχειρήματα. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτω το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΔ 8

Περισσότερα Άρθρα

Ο κορονοϊός θερίζει τη Μ. Βρετανία – Νέο αρνητικό ρεκόρ με 854 νεκρούς σε μια μέρα

Αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία από τον κορονοϊό, καθώς όπως ανακοινώθηκε, 854 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Συνολικά, ο κορονοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 6.227 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με το NHS οι ηλικίες των θυμάτων ήταν από 23 έως 102. Μάλιστα όσα θύματα ήταν […]

Δημήτρης Καμπόσος: «Γιατί δεν πρέπει να κλείσει η Πελοπόννησος ΑΕ» (vid)

«Η τοποθέτηση μου για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την Πελοπόννησος ΑΕ. Ακούγοντας το παρακάτω βίντεο θα κατανοήσετε γιατί δεν πρέπει να κλείσει αυτή η εταιρεία που είναι πολύ σημαντική για όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Λέω τα πράγματα με το όνομα τους.» […]

Follow by Email