18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Χριστουγεννιάτικος στολισμός και κατοικίδια – Τι πρέπει να προσέχουμε

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι ονειρεύονται να μετατρέψουν το σπίτι τους σε έναν παραμυθένιο εορταστικό χώρο. Η μήπως όχι;

Όσοι έχουν σκύλο ή γάτα μέσα στο σπίτι γνωρίζουν καλά ότι τα αγαπημένα τους ζωάκια δεν τα πάνε καλά με τις αλλαγές και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γκρεμίσουν τα πάντα και το δέντρο να καταλήξει στο πάτωμα με μία γάτα ή ένα σκύλο πάνω του να παίζει με τα φωτάκια και τις λάμπες.

Φυσικά, αυτό που μας απασχολεί πάνω από όλα, πέρα από την ακεραιότητα του στολισμού μας, είναι η υγεία των ζώων μας και το πώς θα τα προστατεύσουμε από πιθανά ατυχήματα.

Τι πρέπει να προσέχουμε:

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

– Προσοχή στις βελόνες και στα μικρά αιχμηρά αντικείμενα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπάρχει κίνδυνος είτε λόγω κατάποσης είτε λόγω τραυματισμού ειδικά στα πέλματα των τετράποδων φίλων μας.

– Μην κρεμάτε σοκολάτες στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι τοξική για τα κατοικίδια.

– Προσοχή με τα ηλεκτρικά καλώδια και κάθε είδους διακοσμητικές λάμπες/φώτα. Φροντίστε να είναι σωστά καλυμμένα και να μην έχει εύκολη πρόσβαση το κατοικίδιο σας σε αυτά. Ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι πολύ μεγάλος.

– Αποφύγετε τα διακοσμητικά φώτα με έντονη ή απότομη λάμψη. Μπορεί να προκαλέσουν φοβία στο κατοικίδιο.

– Φροντίστε ο στολισμός του δέντρου σας να είναι με άθραυστα αντικείμενα και μεγάλα στο μέγεθος ώστε να μην μπορούν να τα καταπιούν τα «περίεργα» κατοικίδια.

– Φροντίστε το δέντρο σας να είναι πολύ καλά στερεωμένο. Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν σε αυτό και οι πτώσεις μπορεί να επιφέρουν τραυματισμό.

Άλλοι χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

– Προσοχή στο στολισμό με διάφορα φυτά τα οποία μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια – Αποφύγετε έντονους θορύβους από κροτίδες, σκάσιμο μπαλονιών, άνοιγμα σαμπάνιας κ.α που μπορεί να πανικοβάλλουν και να οδηγήσουν σε τραυματισμό το κατοικίδιό σας.

– Απομακρύνετε αμέσως τα χαρτιά περιτυλίγματος των δώρων αλλά και τα μικρά παιχνίδια για να αποφύγετε τον κίνδυνο κατάποσης.

– Μην αγοράζετε αμφιβόλου ποιότητας δώρα στα κατοικίδια σας (κάποια από αυτά είναι τοξικά ή θρυμματίζονται-σπάνε εύκολα).

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Κόντης…Καλό ταξίδι μαέστρο

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Γιάννης Κόντης, έφυγε σήμερα από την ζωή,καλό παράδεισο μαέστρο. Συλλυπητήρια στους οικείους του. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΗ Ο Γιάννης Κόντης, το δεύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Δημήτρη Κόντη και της Βαρβάρας Γεωργαντά, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου βομβαρδισμού του Άργους το φθινόπωρο του 1943. Σε ηλικία […]

Οδηγίες μετάβασης από και προς τα συνεργεία

Έπειτα από απάντηση σε σχετικό ερώτημά μας προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κο. Σταμπουλίδη , σας ενημερώνουμε ώστε και εσείς με την σειρά σας να ενημερώσετε όχι μόνο τα μέλη σας αλλά και τους πελάτες σας – καταναλωτές για την ασφαλή μετάβασής τους στα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων ότι η μετάβαση […]