10 °C Argos, GR
8 Δεκεμβρίου 2021

Επενδύοντας σε καινούρια ανταλλακτικά

Όταν έρχεται η ώρα που το αυτοκίνητό μας παρουσιάζει κάποια προβλήματα στην λειτουργία του, αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε αμέσως είναι να απευθυνθούμε σε κάποιο συνεργείο ώστε ο μηχανικός να εντοπίσει το πρόβλημα.

Πολλές φορές, τα προβλήματα αυτά μας οδηγούν στο να πρέπει να επενδύσουμε σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα αυτοκίνητο καταπονείται πολύ κάθε μέρα και είναι λογικό κάποια εξαρτήματα να χρειάζονται αντικατάσταση μετά από ένα διάστημα.

Κι εδώ έρχεται το βασικό δίλημμα: να προτιμήσουμε καινούρια ή μεταχειρισμένα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό μας;

Κατ’ αρχάς, φανταζόμαστε ότι με το να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον χρόνο ζωής τους. Μπορεί να έχει την ίδια αντοχή με ένα καινούριο αλλά μπορεί και η αντοχή του να είναι μόλις μερικούς μήνες ή ακόμα χειρότερα μερικές εβδομάδες. Έτσι, υπάρχει η περίπτωση, να επενδύσουμε ένα ποσό για ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό και λίγο καιρό αργότερα να χρειαστεί να προχωρήσουμε ξανά σε ίδια αγορά. Εδώ βέβαια, καλό είναι να αναφέρουμε, ότι υπάρχουν ανταλλακτικά που δεν θα μπορούσαμε ούτως ή άλλως να τα βρούμε μεταχειρισμένα, όπως για παράδειγμα τα αμορτισέρ. Άλλωστε ποιος θα εμπιστευόταν τέτοιου είδους εξαρτήματα μεταχειρισμένα;

Εκτός αυτού, όμως, όταν αγοράζουμε ένα καινούρια ανταλλακτικό, μαζί με αυτό έχουμε και εγγύηση για την λειτουργία του. Έτσι, αν κάτι πάει λάθος, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα άλλο χωρίς να χρεωθούμε. Στην περίπτωση των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Μπορούμε λοιπόν ξεκάθαρα να δούμε τα πλεονεκτήματα των καινούριων ανταλλακτικών:

  • Εγγύηση Ποιότητας
  • Αντοχή στον Χρόνο
  • Πιο καλή συνεργασία με άλλα μέρη του αυτοκινήτου

Είναι σημαντικό να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι με ένα καινούριο ανταλλακτικό αυτοκινήτου, σπάνια θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο. Αντιθέτως, το να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, θα μπορούσε να μας βάλει σε μπελάδες και να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Τι γίνεται όμως με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

Από την άλλη μεριά, βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα τα μόνα πλεονεκτήματα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι ελάχιστα. Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι φυσικά η τιμή τους. Ακριβώς επειδή είναι μεταχειρισμένα και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για την ποιότητά τους ή τον χρόνο ζωής τους, η τιμές τους συνήθως είναι πολύ χαμηλές.

Εκτός από αυτό, όμως, αν διαθέτουμε κάποιο παλιό μοντέλο αυτοκινήτου, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν στην αγορά διαθέσιμα καινούρια ανταλλακτικά. Αναζητώντας για μεταχειρισμένα, οι πιθανότητες να βρούμε αυτό που ψάχνουμε είναι βεβαίως αυξημένες.

Έτσι λοιπόν, ειδικά όταν πρόκειται για τα πλέον βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου μας, είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε καινούρια ανταλλακτικά, αφού με αυτό τον τρόπο παρέχουμε στο αυτοκίνητό μας, αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης του αυτοκινήτου.

Χρήστος Αναστάσιος Κωστούρος
CEO, MMD, SEM Manager & Data Analyst, Visibility™

 

Περισσότερα Άρθρα

A. ΠΟΥΛΑΣ: «Δίνουμε ψήφο ανοχής όχι όμως αποδοχής της πολιτικής σας για την δημόσια υγεία»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση δωρεών του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος και λοιπών διατάξεων μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Ακούσαμε χθες τον Πρωθυπουργό της χώρας να τάζει στους νέους επίδομα για να εμβολιαστούν. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η στρατηγική των προνομίων […]

Απονομή υποτροφιών σε μαθητές του 1ου Λυκείου Ναυπλίου

Για δεύτερη χρονιά ο κ. Λεωνίδας Κανελλόπουλος βραβεύει τους μαθητές που πρώτευσαν στη Γ΄ Λυκείου με υποτροφία 1.500 ευρώ. Η υποτροφία απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Δημητρίου Κορδαλή, παλαιού μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου και επιβραβεύει τη συνέπεια, την επιμέλεια και την άριστη επίδοση των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr […]

Follow by Email