16 °C Argos, GR
7 Μάι 2021

Χωρισμός: τι να ΜΗΝ κάνεις αν μόλις σε χώρισε

Όλες οι σχέσεις έχουν αρχή, μέση και τέλος. Το τέλος σημαίνει χωρισμός.

Μπορεί μια σχέση να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά η πορεία τους εξελίσσεται με τρόπο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πριν.

Κι αν τύχει ο χωρισμός να μην είναι δική σου επιλογή, τότε ενδεχομένως βιώνεις μια δύσκολη κατάσταση, αφού σίγουρα έχεις επενδύσει συναισθηματικά στην πρώην σχέση σου.

«Πώς να την ξεπεράσω;» θα σκεφτείς.

Μη βιάζεσαι, γιατί η αρχή της περιόδου του χωρισμού είναι δύσκολη. Θα νιώσεις να είσαι αρκετά ευάλωτος, θα νιώθεις πόνο και θλίψη, ενώ τα νεύρα σου θα ταλανίζονται άμεσα και απότομα.

Όσο έντονος κι αν είναι ο χωρισμός, θα τον βιώσεις και θα τον ξεπεράσεις.

Διάβασε στη συνέχεια κάποιους τρόπους που θα σε υποστηρίξουν σ’ αυτή την κατάσταση, ιδιαιτέρως αν μόλις σε χώρισε η κοπέλα.

  1. Μην παρακαλέσεις για τίποτα

 

Αν αρχίσεις να ικετεύεις την πρώην σχέση σου να μείνει, να μη σε χωρίσει και την παρακαλάς να τα ξαναβρείτε, κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχεις εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις.

 

Ό,τι και να έγινε, όσο κι αν σε πονάει ο χωρισμός, φτάσατε στο σημείο αυτό, διότι υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι.

 

Θυμήσου αυτούς τους λόγους πριν παρακαλέσεις για επανασύνδεση.

 

  1. Σταμάτα να της μιλάς

 

Αν συνεχίσεις να έχεις επαφή με την κοπέλα που σε χώρισε, θα δυσκολευτείς στο να την ξεπεράσεις. Επίσης, αν παρακολουθείς πιστά τα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα, αντιλαμβάνεσαι ότι μόνο πίκρα και στεναχώρια προσφέρεις στον εαυτό σου.

 

Αυτό που λέμε δε σημαίνει αδιαφορία, αλλά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να της μιλάς καθημερινά και να προσπαθήσεις να κρατήσεις τη σχέση στο επίπεδο που αυτή ήταν.

 

Δεν είναι.

 

Γι΄αυτό και καλύτερα να μην έχεις επαφές στο πρώτο διάστημα.  Όταν αργότερα νιώσεις καλύτερα και άνετα με όλο αυτό που συνέβη, τότε αν θες, μπορείς να επικοινωνήσεις.

Γενικότερα όμως είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε την επαφή με τις πρώην, γιατί παγιδευόμαστε σε κάτι που είναι γνωστό, αλλά δεν οδήγησε που θενά.

 

  1. Δώσε χώρο στον εαυτό σου

 

Ένας χωρισμός αφήνει αρνητικά κατάλοιπα.

 

Υπάρχει θυμός, οργή, πίκρα, πόνος και σίγουρα θα χρειαστείς χρόνο για να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.

 

Χρειάζεται ν΄αποδεχτείς τα συναισθήματα και τη νέα σου πραγματικότητα. Θα σου πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να νιώσεις καλά και να αλληλεπιδράσεις με τον τρόπο που θες τόσο με φίλους όσο και με άλλες γυναίκες.

 

Και είναι οκ. Το διάστημα που δεν θα είσαι απόλυτα ο εαυτός σου είναι οκ. Απλώς, άφησε το χρόνο να περάσει και να κάνει τη δουλειά του.

 

  1. Σεβάσου αυτό που είχες δημιουργήσει

 

Η σχέση που ολοκληρώθηκε, κάποτε σου προξενούσε πολύ ωραία συναισθήματα. Όσα συνέβησαν, έγιναν για κάποιο λόγο.

 

Αυτό δε σημαίνει ότι θα αρχίσεις να σχολιάζεις τη σχέση σου και την πρώην κοπέλα σου με το χειρότερο τρόπο ούτε να τη δυσφημίζεις μπροστά σε κοινούς γνωστούς.

 

Ζήσατε μαζί, η σχέση ολοκλήρωσε τον κύκλο της και προχωράτε. Όμορφα και πολιτισμένα.

 

  1. Φρόντισε τον εαυτό σου

 

Η μεγάλη ευκαιρία που προκαλεί ένας χωρισμός. Να φροντίσεις τον εαυτό και τις προσωπικές ανάγκες σου.

 

Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κατρακυλήσεις σε εθισμούς όπως η υπερκατανάλωση φαγητού ή ποτού.

 

Ξεκίνα να υιοθετείς καλές συνήθειες. Κάνε γυμναστική, διάβασε βιβλία, παρακολούθησε σεμινάρια και γενικώς εξέλιξε τον εαυτό σου.

 

  1. Συνάντησε κοντινούς ανθρώπους

 

Στη διάρκεια μιας σχέσης συνήθως χανόμαστε από τον κύκλο μας. Περνάμε περισσότερο χρόνο με την κοπέλα και δεν επικοινωνούμε τόσο συχνά με φιλικά ή κοντινά μας άτομα.

 

Τώρα έχεις όλο το χρόνο να το κάνεις και να δεις όσους σου έχουν λείψει ή έχεις παραμελήσει.

 

Άρχισε να κοινωνικοποιείσαι και να ξανασυναντάς τα άτομα που σε κάνουν να περνάς καλά και σε εκτιμούν.

 

Η συναναστροφή αυτή θα σε βοηθήσει πάρα πολύ, ειδικά όταν βρίσκεσαι ν’ αναρωτιέσαι «Πώς να την ξεπεράσω;»

 

  1. Δες την καλή πλευρά

 

Έχει καλή πλευρά ο χωρισμός; Και βέβαια έχει!

 

Σίγουρα, υπάρχουν πράγματα να μάθεις, αρχίζοντας από το να γνωρίσεις καλά τον εαυτό σου και να ξέρεις καλύτερα πως και τι να αποφύγεις στο μέλλον.

 

Η εμπειρία που έχεις αποκτήσει από την προηγούμενη σχέση σου θα παίξει πολύ υποστηρικτικό ρόλο σε όλες τις επόμενες.

 

Και πριν κλείσουμε θυμήσου:

Ένας χωρισμός υποδηλώνει το τέλος, αλλά και μια νέα αρχή.

 

Κανείς δεν έπαθε κάτι κακό από έναν χωρισμό. Αντίθετα, το κακό είναι να μην προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και να μην τις βλέπουμε ως καταστάσεις που έχουν να μας προσφέρουν μαθήματα.

 

Γιατί καθετί που κάνουμε στη ζωή αποτελεί μάθημα και οδηγό για τη συνέχεια.

 

Μια συνέχεια που δημιουργείται από εμάς, ανάλογα με τις πράξεις, τις συμπεριφορές και τις επιλογές μας.

 

Αξίζεις το καλύτερο, κι αν «έφυγε» ένα κομμάτι από τη ζωή σου, τότε ίσως να μην ήταν το καλύτερο. Το τελευταίο υπάρχει εκεί έξω και σε περιμένει.

 

Ηρέμησε.

Άσε το χρόνο να περάσει και να κάνει τη δουλειά του.

 

Και όταν νιώσεις έτοιμος, διεκδίκησε αυτό που αξίζει να έχεις στη ζωή σου.

 

Χρήστος Αναστάσιος Κωστούρος

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Φαίη Σκορδά χορεύει αμέριμνη και το ύπουλο πουκάμισο ανοίγει διάπλατα (video)

Η στιγμή που καμιά παρουσιάστρια δεν θέλει να της συμβεί στον αέρα… συνέβη στην Φαίη Σκορδά το πρωί της Τετάρτης. Η χορευτική έναρξη της εκπομπής μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έγινε… ακατάλληλη για ανηλίκους… Η Φαίη Σκορδά χόρευε αμέριμνη, τα κουμπιά του πουκαμίσου της, όμως, δεν άντεξαν την χορογραφία και ξαφνικά… άνοιξαν! Η παρουσιάστρια έπαθε σοκ, […]

Ο Δήμος Ναυπλιέων ευχαριστεί την εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε

Ευχαριστήρια   Επιστολή στην εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. απέστειλε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υγείας του δήμου Ναυπλιέων, Ραφαήλ Μπαρού «εκ μέρους του Δήμου και των δημοτών που ανταποκριθήκατε πρώτοι και με μεγάλη προθυμία στην εκστρατεία μας για την συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών υλικών, ώστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες […]

Follow by Email