18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άνδρας με τεράστια νεφρά θα υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσής τους

Ένας άνδρας από το Γουίνδσορ της νότιας Αγγλίας πρόκειται να υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση τον επόμενο μήνα, αφού τα νεφρά του τώρα ζυγίζουν περίπου 40 κιλά, λόγω της Πολυκυστικής Νόσου νεφρών (PKD).

Εξαιτίας της κατάστασής του, ο Γουόρεν Χιγκς έχει υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και ανευρύσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

«Είναι φρικτό, είναι μια πολύ άσχημη ασθένεια», είπε, προσθέτοντας ότι τα νεφρά του είναι πλέον τόσο μεγάλα που δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά, επειδή συνθλίβουν τους πνεύμονές του. Ο 54χρονος στο είπε στο CNN ότι η PKD προκαλεί την ανάπτυξη κυστών στους νεφρούς – ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ασθένεια προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια. 

Παρότι τα νεφρά του Χιγκς εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, τα όργανα έχουν μεγαλώσει υπερβολικά. «Είναι απαίσιο γιατί δεν μπορώ να κινηθώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα» λέει.

Οι γιατροί του δεν γνωρίζουν το ακριβές βάρος των νεφρών αλλά εκτιμούν ότι ζυγίζουν περίπου 30-40 κιλά έκαστο. Σύμφωνα με τον Χιγκς, τα νεφρά του είναι μεγαλύτερα από αυτά του σημερινού κατόχου του ρεκόρ. Το 2017 τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες δήλωσαν ότι κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας άνδρας στο Ντουμπάι, ο οποίος είχε αφαιρέσει ένα νεφρό βάρους 4,25 κιλών. Δύο χρόνια αργότερα το CNN ανέφερε ότι χειρουργοί αφαίρεσαν με επιτυχία ένα νεφρό βάρους 7,4 κιλών από έναν ασθενή στην Ινδία.

Μετά την επέμβαση, ο Χιγκς θα πρέπει να ξεκινήσει αιμοκάθαρση και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε τρεις ή τέσσερις περαιτέρω επεμβάσεις.

Ο ίδιος σχεδιάζει να δωρίσει τον έναν του νεφρό στην επιστημονική έρευνα και να πάρει τον δεύτερο σε γυάλινο δοχείο στο σπίτι «ως ενθύμιο».

Ο Χιγκς είναι μια πολύ αγαπητή φιγούρα στην κοινότητά του και πολλοί άνθρωποι συνεισφέρουν χρηματικά σε έρανο για να τον βοηθήσουν να αναρρώσει. Ο έρανος οργανώθηκε από την εταιρεία ταξί Windsor Cars και τη φιλανθρωπική οργάνωση Driven Forward και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, ο Χιγκςε θα αγοράσει ένα ειδικά τροποποιημένο ηλεκτρικό τρίκυκλο.

«Το τρίκυκλο θα με βοηθήσει να ανακτήσω τη φυσική μου κατάσταση», δήλωσε ο Χιγκς.  «Θα ήθελα να ξανακάνω ποδήλατο και να συμμετέχω σε έναν από αυτούς τους αγώνες με τον γιο μου», είπε. «Αυτό θα σήμαινε τα πάντα για μένα».

 

ΠΗΓΗ: CNN

Περισσότερα Άρθρα

Η Μονεμβασία υποδέχεται τα Χριστούγεννα

Η Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας, Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας, Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, η Ενορία Μονεμβασίας και η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30, στην πλατεία της Μονεμβασίας. Συμμετέχουν : 1. Βυζαντινή χορωδία Ενορίας Μονεμβασίας 2. Χορωδία Μονεμβασίας και μέλη της Ευρωπαϊκής χορωδίας 3. […]

Υπόθεση Λιγνάδη: Καταπέλτης το δικαστικό βούλευμα – 30 χρόνια «ψάρευε» ανήλικα παιδιά

Με ένα βούλευμα – «φωτιά» η Δικαιοσύνη στοιχειοθετεί βήμα – βήμα γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέστη κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή και γιατί συνελήφθη. Με το συγκεκριμένο βούλευμα οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, απέρριψαν την αίτηση που είχε καταθέσει ο σκηνοθέτης για ακύρωση της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του για βιασμό κατά συρροή αλλά και […]