19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άργος: Μελωδικό αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του τραγουδιού μας με την Αναστασία Νίνου Δημητρίου

Στην εξέδρα δίπλα στο ποταμάκι στο Άργος, η Αναστασία Νίνου Δημητρίου και 5μελής ορχήστρα παρουσίασαν απόψε το βράδυ ένα μελωδικό αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του τραγουδιού μας.

Κορυφαίες ερμηνεύτριες οι οποίες θαυμάστηκαν και δοξάστηκαν στις εμφανίσεις τους, έγιναν είδωλα και λατρεύτηκαν από τους πιστούς τους:  Τζένη Βάνου, Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελλαρίου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Δούκισσα, Χάρις Αλεξίου,  Μαρίκα Νίνου, Σοφία Βέμπο, Σωτηρία Μπέλλου. Τραγουδίστριες, οι οποίες με το χάρισμα και την προσωπικότητά τους ερμήνευσαν τα ωραιότερα τραγούδια των μεγάλων συνθετών που σφράγισαν ολόκληρες εποχές, έγραψαν ιστορία κι εξακολουθούν να µας συντροφεύουν.

Εκτός από τα τραγούδια που ακούστηκαν, σύντομη αφήγηση κάποιων  γεγονότων από τη ζωή των ερμηνευτριών έκανε ο Βασίλης Τραϊφόρος (ηθοποιός και συγγραφέας) απόγονος του γνωστού Μίμη Τραϊφόρου.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η ΚΕΔΑΜ.

Σύντομο βιογραφικό

Η Αναστασία Νίνου Δημητρίου γεννήθηκε στο Άργος  Αργολίδος. Από 8 ετών διδάσκονταν πιάνο και από τα 13 χρόνια  συμμετείχε  στη χορωδία του  Μάνου Διαμαντή. Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό ωδείο με τον τενόρο  Μάνο Μητσάκο  και αρίστευσε παίρνοντας πτυχία στην Φούγκα, στην Αντίστιξη, στην Αρμονία,  στα παραδοσιακά κρουστά, δίπλωμα στη Μονωδία  και ειδικεύσεις σε μουσικοκινητικά προγράμματα, στην ειδική αγωγή  και  στα παιδαγωγικά. Παράλληλα τραγουδούσε και . συνεργάστηκε με μεγάλους  καλλιτέχνες  του Ελληνικού πενταγράμμου. Μερικοί από αυτούς είναι ο Πουλόπουλος, ο Αντύπας, οι Ζικ Ζακ, ο Πολυκανδριώτης, ο Κουρκούλης, ο Οικονομόπουλος, ο Κιάμος, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πανταζής και ο Πλούταρχος. Το 2009 έλαβε μέρος στο 7ο φεστιβάλ Αλεξάνδρειας με τραγούδι  του Χάρη Χαλκίτη και στίχους δικούς της και πήρε το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες από 22 χώρες. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη της σειρά  μουσικών παραμυθιών ¨Η  Τσιπούρα η Λενιώ¨ από τη Χάρτινη πόλη  οπού μετράει ήδη 5 εκδόσεις και βραβεύτηκε το 2019 από τους Έλληνες λογοτέχνες με το πρώτο βραβείο παιδικής ποίησης  και μουσικής. Σήμερα κάνει συναυλίες – αφιερώματα στην Αθήνα και  μαθήματα μουσικοκινητικής, φωνητικής, ανωτέρων θεωρητικών και αρμονίου σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Οίκος Dior επιλέγει Καλαμάτα και Άργος για τη ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσής του στο Καλλιμάρμαρο

Οι πόλεις της Καλαμάτας και τους Άργους επιλέχθηκαν, προκειμένου να υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης του οίκου Dior, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για την επίδειξη μόδας που θα παρουσιάσει ο οίκος υψηλής ραπτικής Dior, στο Καλλιμάρμαρο, με αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου και ώρα 21.00 στην Κεντρική […]

Αυτή είναι η Αγγλίδα αστροφυσικός που αγνοείται στην Ικαρία – Θρίλερ με τον εντοπισμό της

Σχεδόν ένα 24ωρο έχει περάσει από την ώρα της εξαφάνισης 34χρονης Αγγλίδας τουρίστριας στην Ικαρία και οι έρευνες της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος παραμένουν δυστυχώς άκαρπες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η 34χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου. Διέμειναν σε […]