20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άργος: Παρουσίαση βιβλίων του Ν. Σκοπετέα από τον «Δαναό»

Στην παρουσίαση των βιβλίων «Δάκρυ στο Εγώ» και «Πόσα χωράνε σε ένα Αμήν;» του νομικού-συγγραφέα και παραγωγού του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου Νώντα Σκοποτέα προσκαλεί ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή της Ορθοδοξίας 8 Μαρτίου 2020, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν για τα βιβλία οι φιλόλογοι κ.κ. Γεώργιος Χουντάλας και Γεώργιος Τασσιάς, ενώ θα διαβαστούν και σχετικά αποσπάσματα από κείμενα που αφιερώθηκαν σε σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας στην Αργολίδα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο νεοϊδρυθείς στην Αργολίδα Σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως, αποδίδοντας επίκαιρους ύμνους με τη χορωδία του «Πατριαρχικό Αναλόγιο Δημοσθένης Παϊκόπουλος».

Bιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα

Ὁ Νώντας Σκοπετέας γεννήθηκε  στην Ἀθήνα τo 1975 με καταγωγή από την Μεσσηνιακή Μάνη. Σπούδασε και έλαβε πτυχίο απο το  τμήμα  της  Νομικής Σχολής τοῦ  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης   καἰ μεταπτυχιακό τίτλο απο το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Άσκησε την δικηγορία για 7 έτη ως την είσοδό του  στο Δημόσιο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου,   στον διοικητικό τομέα της οποίας έως σήμερα υπηρετεί .
Πραγματοποίησε  ἐπι  σειρὰ  ετών  σπουδές  Μουσικής  στο  Ἑλληνικό  Ὠδείο Ἀθηνών. Παράλληλα ἀσχολήθηκε μὲ την παραγωγὴ ραδιοφωνικών ἐκπομπών (δημοσιογραφικών-μουσικών), σε Σταθμούς τῶν Ἀθηνών και της Ἐπαρχίας, καθὼς και με την μουσική (συναυλίες -μουσικὲς παραστάσεις -πρωτότυπη μουσικὴ γιὰ θέατρο).

Ἀπο το 2009 ξεκίνησε την ἐνασχόλησή του με το Ἐκκλησιαστικὸ Ραδιόφωνο καὶ την ἐκπομπὴ με τίτλο: «Ἐν τῷ Φωτί Σου ὀψόμεθα  Φῶς»,  ἡ  ὁποία  έως  και  σήμερα μεταδίδεται,  σε  τακτικὴ ἑβδομαδιαία βάση, στὰ προγράμματα 23 ραδιοφωνικῶν σταθμῶν Ἱερῶν  Μητροπόλεων  της  Ἑλλάδας,  καθὼς  καὶ  διαδικτυακῶν σταθμῶν.

Παράλληλα  δημιουργήθηκε  καὶ  ὁ  ὁμότιτλος  τῆς ἐκπομπῆς διαδικτυακὸς χώρος  του ὁποίου είναι διαχειριστὴς καὶ όπου σε τακτικὴ βάση, δημοσιεύονται σὺν τοις άλλοις καὶ ἐκτενή ἀποσπάσματα τῶν γραπτών του (Χριστιανικὰ Ὀρθόδοξα, γιὰ μεγάλους καὶ παιδικά, καθὼς καὶ Ἁγιορείτικα Ἡμερολόγια – Ὁδοιπορικά).

Τα βιβλία του με τίτλο : “Δάκρυ στο Εγώ” και “Πόσα χωράνε σε ένα Αμήν”κυκλοφορούν σε όλα τα Χριστιανικά Ορθόδοξα βιβλιοπωλεία από την Ιεραποστολική Ορθόδοξη Χριστιανική Συναλληλία : Πρόμαχος Ορθοδοξίας . Τα έσοδα όλων των εκδόσεων στην “σκιά” του Προμάχου Ορθοδοξίας , διατίθενται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου για την δωρεάν διάδοση εντύπων προσευχών και κυρίως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου καρδιά Χριστιανική Ορθόδοξη χτυπά …

Ὁμιλεί περιοδικὰ σε πνευματικὲς συναθροίσεις Ἱερῶν Ναῶν, Ἱερῶν Μονῶν καὶ Συλλόγων τῆς χώρας, καθὼς και σε Ὀρθόδοξα δρώμενα Ἐκκλησιαστικῆς ἐπικαιρότητας. Τὰ τελευταῖα  10 ἔτη, διακονεί ανελλιπώς ως δεξιὸς Ἱεροψάλτης στην Ιστορικὴ Παναγία Κατακεκκρυμμένη (Πορτοκαλούσα) του Ἄργους.

Περισσότερα Άρθρα

Βασιλικός γάμος στο Πορτοχέλι-παντρεύεται η κόρη του τ.Βασιλέα Κωνσταντίνου

Η πριγκίπισσα της Ελλάδας και της Δανίας, Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αρραβωνιάστηκε στο Λονδίνο με τον εκλεκτό της καρδιάς της, δικηγόρο τω επάγγελματα, Μάθιου Κουμάρ, και σύντομα θα φορέσει και την «κουλούρα»! Η ίδια η πριγκίπισσα Θεοδώρα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία τους γράφοντας: «Οι λέξεις δεν […]

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά έως το πρωί. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι […]