19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Άρης Σερβετάλης: 10 αυστηρώς ακατάλληλοι λόγοι που αξίζει μπράβο!

Γράφει ο Κώστας Πετρόπουλος

Θύελλα αντιδράσεων στα social media έχει προκαλέσει η απόφαση του καταξιωμένου ηθοποιού Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από την παράσταση Ρινόκερος στην οποία πρωταγωνιστούσε στο θέατρο Κιβωτός.

Η απόφαση του αυτή έγινε αντικείμενο πληθώρας αρνητικών σχολίων, τόσο από χρήστες του twitter όσο και από μεγάλη μερίδα συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατέκριναν πως αφήνει άνεργο έναν ολόκληρο θίασο, τεχνικούς, ταξιθέτες κτλ.

Μάλιστα καθώς το θέμα τρένταρε στο σύνολο των κοινωνικών δικτύων, πολλές ήταν οι τηλεοπτικές εκπομπές που άρπαξαν την ευκαιρία και ηθελημένα ή άθελά τους οργάνωσαν μια άτυπη δολοφονία χαρακτήρα για τον ηθοποιό, με ακραίους χαρακτηρισμούς, ειρωνικά σχόλια και απαξιωτικές εκφράσεις για την μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία.

Κάποιοι μάλιστα το πήγαν σε άλλο επίπεδο, σατιρίζοντας τα θρησκευτικά πιστεύω του ηθοποιού, τα οποία είναι γνωστά, αποδεικνύοντας περίτρανα την αντίληψη, την παιδεία και τον σεβασμό που ΔΕΝ έχουν. Οι ίδιοι που θα υπερασπιστούν όμως, εντελώς υποκριτικά, τα διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω από μειονότητες, πολίτες άλλων χωρών και λοιπούς αλλόθρησκους.

Πάμε όμως στο δια ταύτα.

Στους καιρούς της δήθεν δημοκρατίας και του δήθεν σεβασμού στην διαφορετικότητα, άνθρωποι που υπερασπίζονται τις δυο αυτές αξίες…είναι οι ίδιοι που θα τις κουρελιάσουν με την πρώτη ευκαιρία και θα συμπεριφερθούν ως αγέλη, κάνοντας έκδηλο το μέγεθος της δηθενιάς τους.

10 λόγοι που σε κάνουν να πεις μπράβο στον Άρη Σερβετάλη

– Είχε ειδοποιήσει, όπως ο ίδιος λέει με ανάρτησή του στο Instagram, την εταιρεία παραγωγής πως θα αποχωρήσει από τον θίασο σε περίπτωση που χρειάζονταν να παίξει μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

– Η εταιρεία παραγωγής αντί να είχε προνοήσει να βρει αντικαταστάτη και να μην δημιουργηθεί θέμα, φαίνεται πως προτίμησε να δει που θα «πάνε τα μέτρα» και να κάνει μετά τις όποιες ενέργειες.

– Είχε ενημερώσει εγκαίρως και τους συναδέρφους του, οπότε ήταν όλοι γνώστες της επιθυμίας του και πορεύτηκαν με τον εν λόγω κίνδυνο.

– Τόλμησε, γνωρίζοντας το τίμημα της απόφασης του, να προβεί στην αποχώρηση του από το έργο και να γίνει βορά στο σύνολο των χρηστών των social media, αλλά και των παραδοσιακών Media, οι οποίοι δολοφόνησαν με όποιον τρόπο μπόρεσαν τόσο τον χαρακτήρα του, όσο και την πορεία του στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, με ένα σωρό απαξιωτικές αναρτήσεις.

– Έγινε αντικείμενο μέχρι και πολιτικής χλεύης και αντιπαράθεσης, επειδή τόλμησε να επιλέξει μια δική του επιθυμία.

– Ο Σερβετάλης, δεν είπε ποτέ σε κανέναν μην εμβολιαστείς ή μην φοράς μάσκα. Με την απόφασή του, τόνισε την υποκρισία της όλης κατάστασης και τον διχαστικό διαχωρισμό που επιβάλλει με τα υγειονομικά μέτρα η Ελληνική Κυβέρνηση, κάτι το οποίο αποτελεί αντικείμενο κοινωνικής μελέτης της εποχής μας.

– «Δεν είμαστε αγέλη» – Στην εποχή του τσουβαλιάσματος και της λογικής πως «όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο είναι ψεκασμένοι», βγαίνει και λέει κάτι που η εποχή μας έκανε να ξεχάσουμε. Πως είμαστε μοναδικοί και μπορούμε εμείς να επιλέξουμε τί θέλουμε να κάνουμε και τί όχι.

– Τραγική ειρωνεία. Συνάδελφοι του που έχουν τις ίδιες απόψεις, να φοβούνται να τις καταθέσουν δημόσια υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού λες και προτρέπουν κόσμο να κάνει κάτι παράνομο.

– Πήγε κόντρα σε μια εποχή της νεοπολίτευσης που πλέον δεν προσδιορίζεσαι ως αριστερός ή δεξιός…αλλά ως εμβολιασμένος και ανεμβολίαστος…και τόλμησε απλά να αυτοπροσδιοριστεί ως ελεύθερο μυαλό.

– «Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν.» – Η ιστορία «της πανδημίας» γράφει. Και γράφει για όλους. Η δική του ιστορία θα γραφτεί με bold γράμματα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Θράσος, θράσος, θράσος

Πέρασε μάλλον απαρατήρητο, αλλά ο επικεφαλής της ρώσικης εισαγγελίας (στη Μόσχα) έδωσε εντολή (σε ποιον άραγε;) να διερευνηθούν οι συνθήκες «επίθεσης» σε φιλορώσους διαδηλωτές στην Αθήνα. Μιλάμε για εκείνη την πενηνταριά μηχανόβιων και αυτοκινητιστών που την Κυριακή εμφανίστηκαν κορνάροντας και ανεμίζοντας ρώσικες σημαίες στο κέντρο της Αθήνας. Μιλάμε για το απόλυτο θράσος, για τον ορισμό […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Για συγκρίνετε τον Δένδια με τον Κοτζιά

Ο Κυριάκος εκλέχτηκε για να κάνε παιχνίδι στην οικονομία και στους θεσμούς. Εκεί ήταν η δύναμη του, εκεί ήταν επικεντρωμένες και οι λαϊκές προσδοκίες. Εκεί του την είχε στημένη και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, που θα του ‘βγαζε την μάσκα του μεταρρυθμιστή για να φανεί από κάτω ο κρυμμένος ανάλγητος νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης. Στην εξωτερική και αμυντική […]