14 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Άρση lockdown: Έρχεται το τέλος για sms, click away, click inside – Από 24 Μαΐου τα γυμναστήρια

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 Μαΐου, όπως αναμενόταν, θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στην εισήγησή της η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους. Το πώς και για ποιους θα χρησιμοποιηθούν μάσκες και self test είναι ζήτημα υγειονομικού πρωτοκόλλου και δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Παράλληλα, ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ εντός του Μαΐου.

 

Tέλος σε sms, click away, click inside

Παράλληλα, με αγωνία περιμένουν έμποροι και εστιάτορες τις εισηγήσεις από την αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που αναμένεται να κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων.

Εκτός απροόπτου αύριο Τετάρτη (12/5) αναμένεται να αποφασιστεί η κατάργηση των sms στο 13033 και στο 13032 για μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Η κατάργηση του 13032 σημαίνει αυτομάτως πως θα καταργηθεί και η αγορά με την μέθοδο του click away ή του click inside.

Μαζί με την απελευθέρωση του ωραρίου για τις μετακινήσεις θα αλλάξει και το ωράριο λειτουργίας σε καφέ και εστιατόρια. Το πιθανότερο είναι από εβδομάδα το 23:00 να γίνει 00:00 ή ακόμα και 00:30 το βράδυ με το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασής του από τις αρχές Ιουνίου να είναι ορατό.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζεται να καταργηθούν μαζί με την επέκταση του ωραρίου είναι και η μουσική σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Παράλληλα την Παρασκευή αναμένεται σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης να ανοίξει η πλατφόρμα που θα επιδοτήσει με κεφάλαιο επανέναρξης περίπου 35.000 επιχειρήσεις εστίασης με τα παράπονα πάντως να μην λείπουν από αυτούς που θα μείνουν εκτός επιδότησης. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που συνολικά φτάνει τα 330 εκατ. ευρώ, έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019 με μέγιστο ποσό τις 100.000 ευρώ που θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Περισσότερα Άρθρα